magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - MTK 0 : 4 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
referee : Fehéry Ákos
attendance:
  1. Sporthírlap: 1.000
  2. nela: 1.200
  3. Sport-Világ: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.22, 21:46
    MTK — TTC 4:0.

    (Népszigeti pálya.) A Terézvárosi Torna Club még egy utolsó kísérletet tett, hogy csapatát a kiesés veszé­lyétől megmentse. Végső elkeseredésében a Magyar Test­gyakorlók Körét a kék-fehéreknek szokatlan méretű népszigeti pályára kényszeritette, de ott sem tudott méltó ellenfele lenni a jelenleg jó formában levő Testgyakorlók­nak. Az MTK teljes csapatával, — Biró és Csüdör is ját­szott, — vette fel a küzdelmet, mig a TTC legjobb játékosát, Feketét volt kénytelen nélkülözni. A mezőny legjobb embere Vágó Antal, az MTK baloldali fedezete volt. Kiválóan játszott még Rácz, Révész, Kertész II. és Biró. A TTC játékosai közül egyedül Maly gyors lerohanásai veszélyeztették az MTK hálóját.
    Elitélendő, hogy újabb időben a TTC egyes játékosai, mikor már látják, hogy a mérkőzés rájuk nézve elveszett, durvaságokkal vélik pótolhatni játékbeli fogyatékossá­gukat. így történt ez tegnap is. A durvaságban különösen Bakos járt elől, a ki szinte legázolta ellenfeleit, a nélkül, hogy a mérkőzést egyébként jól vezető Fehéry Ákos méltó büntetésben részesítette volna.
    Az MTK fürge belső csatárai rögtön támadólag lépnek fel és már a negyvenedik másodperczben Konrád szép lövése révén goalt is érnek el. Az MTK továbbra is offenzivában marad s támadásai a 12-ik perczben Rácz éles lövése révén a második goalt eredményezik. Szabad­rúgásból Biró Ráczot szökteti, a ki a harmadik goalt rúgja. (26. percez.) Félidő 3 : 0.
    A második félidőt egyhangú játék jellemzi. Bakos és Hegyi durva játékot folytatnak, úgy hogy Szántó és Sebestyén megsérülve elhagyják a pályát. Az MTK kílencz emberrel is folytonosan támad és sikerül is nekik a 40-ik percben Rácz védhetetlen lövése révén a negyedik goalt elérni.

    Az Újság 1913 június 11.