magyarfutball.hu

Budapesti TC - Nemzeti SC 2 : 0 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.22, 18:35
    BTC—NSC 2:0.

    A DFC—MTK mérkőzés előtt a Hungária-uti pályán találkozott a fenti két csapat bajnoki mérkőzés keretében. A BTC teljes legénységgel, a NSC változtatott csapattal vette fel a küzdelmet.
    Nem értjük a Nemzetiek footballvezetőségének azt az intézkedését, a melylyel a BAK ellen oly fényesen bevált összeállitáeon változtatott. Kovács, a ki mint hátvéd, első­rangút produkált, visszakerült a csatársorba. Helyébe az öreg Nagy Ferencz került és ezzel lényegesen meggyengült a NSC védelme. A német Weber és Faragó abszolút rossz játékot produkáltak: rajtuk megtört minden kombináczió. Nem ártana, ha a Nemzetiek csatársorukat egy-két fiatal erővel — miképp az MTK tette — felfrissítenék. A osapatban: Feldmann, Hlavay I. és II. ée Ernst nyújtottak kiválót.
    A BTC kissé idegesen játszott, főleg az első félidő első felében, a mikor a Nemzetiek gyakran és veszélyesen támadtak, a második félidőben azonban szép mezőny­játékot produkáltak a piros-fehérek. Kitünően védett Ginzery és jól játszottak: Szendrő, Kőszegi, Mészáros és Saly. Az első félidő első felét, a hátszéltől támogatva, a Nemzetiek uralják. Hlavay II. a balszélen veszélyes táma­dásokat vezet: Faragó, Weber egymásután 4—5 goalhelyzetet hagynak kiaknázatlanul. A csatárok tehetetlen­sége lehangolja a NSC jól működő védelmét; ekkor a BTC jut frontba s a félidő vége felé — különösen Nagy Ferencz rossz helyezkedése folytán — gyakran veszélyes labdákat küld a NSC hálója felé, Burrián azonban fényesen véd s így a félidő eredménytelenül végződik. A második félidőben a nemzetiek erősen dolgoznak a vezető goalért. Ugyanazok a pillanatok, mint az első félidőben: Hlavay II. a balszélen, Székely a jobbszélen támadást-támadásra vezetnek, a belső csatárok azonban egy lépésre a kaputól képtelenek a szép támadá­sokat goallal megpecsételni. A 17-ik perczben Mahr jobbszélső lerohan a labdával, Nagy Ferencz mellett elfutva czenterez és Saly közvetlen-közeiről goalt lő. Ez a várat­lan hátrány kedvét szegi a fehér-feketéknek s ettől kezdve a BTC erősebben támad. A nemzetiek védelme lanyhul, a BTC szépen összejátszik és a 29-ik perczben Saly révén újabb goallal növeli előnyét. Ezután hullámzik a játék, hol Ginzery, hol Burrián kénytelen védeni. Az utolsó tíz perczben Hlavay I., a ki egyik legszebb játékát produ­kálta, vezet erős támadásokat a BTC hálója felé, lövései azonban hajszálnyira kerülik el a piros-fehérek kapuját. Az érdekes lefolyású mérkőzés utolsó perczében a nem­zetiek eredménytelen kornrt rúgnak. Biró : Schubert M. Ferencz.

    Az Újság 1913 május 27.