magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Budapesti AK 2 : 3 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.15, 15:03
    BAK—NSC 3:2 (3:1).

    A népszigeti pályán közel ezer főnyi közönség előtt játszódott le a fenti csapatok bajnoki mérkőzése. Mind­két csapat több tartalékot szerepeltetett. Állandóan vál­tozatos játék folyt, az első félidőben inkább a BAK volt fölényben, mig a második félidőben az NSC gyakrabban és veszélyesebben támadott, mint ellenfele. A BAK csapa­tából : Gálos, Késmárky játéka tűnt ki,_ mig az NSC-ből különösen Hlavay, a kitűnő középfedezet, továbbá László és Erényi fedezetek játéka magaslott ki.
    Nem hallgathatjuk el e helyütt néhány BAK-játékos sportszerűtlen és fegyelmezetlen viselkedését. Schaffer ugyanis (Tatabányáról idekerült játékos) állandóan han­gos kritikával kisérte Hajós József biró ítélkezéseit, migvégre a biró a második félidő 15-ik perczében kiállította. A második félidő végével a durvaságok halmaza követke­zett, úgy hogy a biró Ligeti, Fürst, majd György kapust volt kénytelen kiállítani. Értesülésünk szerint ezen töme­ges kiállításnak a szövetség előtt lesz folytatása. Állító­lag György és Fürst súlyos, becsületsértő kifejezésekkel illették a bírót. A Magyar Labdarugók Szövetségének legelemibb kötelessége, hogy a megsértett bírónak a leg­teljesebb elégtételt szolgáltassa.
    A mérkőzés az NSC támadásával kezdődik. Hul­lámzó játék a 15. perczig, a mikor a Nemzetiek védelmesúlyos hibájából Késmárky védhetetlen goalt lő. A 20-ik perczben Hlavay kapásból húsz méterről süvítő lövéssel megszerzi a kiegyenlítést. A 25. perezben Schaffer messzi­lőtt labdáját Burrián, a ki megcsúszott, a hálóba ejti.Azután a Nemzetiek vehemens támadásokba fognak és egymásután három kornert érnek el. A félidő vége feléa szabadon hagyott Késmárky megszerzi a harmadik goalt. Félidő 3:1.
    A második félidőben a Nemzetiek csatársora igenszép összjátékot produkál. Ez megzavarja a BAK védel­mét. A félidő 18. perezében Tanner (NSC) jobbszélsőtr tizenhatos vanalon belül szabályellenesen tartóztatják fel és a megítélt tizenegyest Hlavay a goalba lövi. A Nem­zetiek részéről azután a kiegyenlítésért folyik erős küz­delem. Támadás-támadást követ. A játék utolsó perczeíben történtek a BAK részéről a fentebb említett durva­ságok, melyek négy játékos kiállítását vonták maguk után. A félidő utolsó perczében a BAK handset vét, a megítélt tizenegyest azonban a kapusnak beállott Volenszky szabályellenesen védi (ugyanis a biró sipjelzése előtt három-négy méterre előreszaladt a kapuból). NSC még egy eredménytelen kornert rúg..
    Biró Hajós József

    Az Újság 1912 szeptember 17.