magyarfutball.hu

33 FC - Budapesti TC 0 : 3 15:15

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.10, 17:49
    BTC-,33* FC 3:0 (1:0).

    Üllői-ut. — Biró: Langfelder Ferenc.
    A BTC csapatán meglátszott, hogy alaposan megviselték a husvéti mérkőzések.
    Hogy ennek ellenére is győzött a mezőnyben jobban kombináló ellenfelénél, azt főként annak köszönheti, hogy a harminchármasok a 16-os vo­nalon belül elveszitették a bátorságukat és a kí­nálkozó jó helyzeteket rendre elrontották.
    A BTC az ellenfél kombinációs játékával ellen­tétben szöktető játékot folytatott s mert Szántó balszélső és Dobó elég frissek voltak, eredményes volt ez a taktika. A BTC-t különben belső csatá­rainak fáradt, lélektelen játéka szinte kényszeritette erre a harcmodorra.
    A 33 FC nem szolgált rá a sulyos vereségre, mert több része volt a já ékből, de a szerencse teljesen a BTC mellé szegődött. Goalt is lőtt a budai csapat. Az 5 p.-ben Baráth magasan iveit labdáját a kapuvonalon belül fogta el Bihari, de a távol álló biró nem ítélt goalt.
    A BTC a 27- p.-ben érte el a vezető goalt. Dobó hosszu lövését az Eichingertől akadályo­zott Zsák elvétette. A második félidőben hatá­rozott fölénybe kérőit a 33 FC s mégis a BTC csinált még két goalt.
    A 17. p.-ben Horváth lövése talált utat a hálóba, a 34. p.-ben pedig Mészáros lőtt gyö­nyörű goalt.


    Spporthirlap, 1914 április 20.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.01, 19:17
    BTC — »33« FC 3 : 0.

    A mérkőzést a nap ellen, de széllel hátban játszó Torna-Club gyönyörű támadással nyitja meg. Egy percz múlva már a BTC kapuja előtt terem a fürge fehér-fekete csatársor és csak középcsa- tárjuk ügyetlenségén múlik, hogy már a második perczben nem érint hálót a labdájuk. Az óvatosan játszó Kőszegi miatt a negyedik perczben Bihari ismét munkában van és csak a kapuvonalon tudja elfogni Vanicsek lövését, melyet a közönség egy része goalnak minősít. Szokatlan jelenet következik azután. Valaki a léposősterrasz közönsége közül sértő megjegyzést tesz Langfelder biróra, a ki zsonglőröket megszégyenítő ügyességgel pillanat alatt a közönség sorai között terem és az illetőt a rendőrséggel igazoltatja. A biró bátor és energikus fellépését tapsvihar jutalmazza. A BTC sehogysem találja meg formáját, csak Horváth és Szántó nyugodt játéka emelkedik ki a támadásokból, mig Mészáros és Dobó egyéni játékkal igyekeznek a Dreischok-—Eichinger és Bosnyákovitsból álló közvetlen védelmen áttörni. Lassan a középre terelődik a játék, majd a szívósabb BTC kerül fölénybe és szélsői révén erélyes ostrom alá veszi Zsák kapuját, a ki valósággal brillirozik. A 26-ik perczben Szántó leleményes játéka révén Zsák kapuja előtt teremnek a Torna-Club csatárai és Dobó váratlanul lapos sarok-goalt helyez.
    Félidő 1:0.
    A második félidő elején az erősödő széllel hátban játszó harinmczhármasok ugyancsak sűrün foglalkoztat­ják a BTC védelmét, a melyben Einwag és Kertész ki­tűnő ; Rauchmaul pedig fáradhatatlan játékkal bontja meg a fehér-feketék legszebb kombináczióit. Azután BTC támadósora. is akczióba lép és a 28-ik perczben Hor­váth pompás egyéni játéka révén megszerzi a második goalt. Talán az egész szezon legszebb goalja volt. Horváth ugyanis a félpályáról indul el a tétovázó harminczhármas- hátvédek által üldözve, Zsák kapuja felé és a tizenhatos vonalról váratlanul éles lapos sarok-lövéssel goalt lő. A »33 «-asok most már elkedvetlenednek és így a BTC ál­landó támadásaiból sikerül Mészárosnak a 34-ik percz­ben háromra szaporítani a goalok számát, a mely a mér­kőzés utolsó goalja is volt. mert a nagy meleg miatt egyik fél sem igyekezett az eredmény további javítására.
    A BTC-ban Pócz és Kézsmárky helyett Kovács és a fiatal Szántó játszottak, miáltal Mészáros a balössze­kötő helyére került. A piros-fehérek csapatának legjobb része az abszolút fairen játszó fedezetsor volt, a melyben Einwag reprezentativ formát mutatott. A «33«-asoknál nagyon szépen, de goal képtelenül játszott a csatársor.
    Langfelder Ferencz kitünően bíráskodott.

    Az Újság 1914 április 20.