magyarfutball.hu

Budapesti TC - Törekvés SE 0 : 0 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.31, 23:24
    BTC — Törekvés 0:0.

    Az egyenrangú csapatok játéka cseppet sem volt méltó a bajnoki lista harmadik helyezettjeihez, a mennyi­ben még az orkán daczára is szebb, nyugodtabb és maga­sabb színvonalú játékot vártunk. Különösen jogosult volt ez a várakozás a Torna Clubtól eddigi teljesitménye alapján, a mit ők maguk bizonyítottak be a legjobban, a mikor az orkán ellen játszva a második félidő második felében egymásután intézték kiváló ellenfelük kapuja ellen a támadásokat. Annál inkább el kell ítélnünk a Torna Club védőjátékosainak a kíméletlen játékmodorát, mert olyan dicső múlttal rendelkező és szép jövő előtt álló csapatnak, mint a BTC, a durva játékra rászokni nem szabad. Az eredménynyel mind a két fel meg lehet elé­gedve, bár a BTC-nék a második félidőben több alkalma nyílott pozitív eredmény elérésére, mint ellenfelének. Hogy eredményt elérni nem tudott, abban nagy része van a Törekvés csüggedést nem ismerő védelmének, mely Hauswalddal és Dürrel az élén a legválságoeabb pillanatokban is nyugodtan szerelte le a BTC csatárainak elhamarkodott támadásait. A vasutasosapat fedezet-sora szürke, de fáradhatatlan játékosokból áll, a. kik ugyan feltűnő bravúros dolgokat nem csinálnak, de viszont a csapat klasszisát nem is rontják.A csatársor, a kis magyar Waldennel (Bőti) egyike legjobbjainknak. Kiváló egyéni tulajdonságokkal rendelkező, fürgén mozgó higgadt és Bőtit kivéve jól megtermett játékosok, a kik a második félidő elején Bihari goalja feié irányított ágyuszerü lab­dáikkal vonták magukra a figyelmet s ha Bihari történe­tesen nem a tüzéreknél szolgált volna, valószínűleg nem kapdos oly élvezettel a Törekvés csatárok shrapnellszerü lövegei után.
    Ezzel szemben a BTC-ről azt kell megállapítanunk, hogy a csapat veszített rugalmasságából és ideges lett. Csak Kőszegi. Bihari, Kertész és Horváth játszottak ki­tünően, mig Dobó erősen visszament formájában. Mészáros sem játszotta ki formáját. A BTC halfsorában Einwag kíméletlen, Rauchmaul pedig ideges játékával keltett feltűnést, a közvetlen védelem Kőszegivel az élén a szokott jó volt. Nagy hibája a Torna Club támadó játékosainak, hogy »nem mennek labdára«.
    A BTC nappal és széllel hátban kezdi a játékot, de csatársora sehogysem tudja a nyugodtságát megőrizni és a legkedvezőbb helyzeteket is kiaknázatlanul hagyják. A Törekvés viszont egész támadósorát a védelembe vonja, a félidő közepe felé azonban a felnyomult piros-fehér védelmen néhányszor túljutnak, de korneren kívül más eredményt elérni nem tudnak, sőt a hátralevő időben ismét védekezni kénytelenek a BTC rendszertelen táma­dásai ellen.
    Félidő 0 : 0.
    A második félidőben a Törekvés kapja a kedvező oldalt és már az első perczekben próbára teszik Bihari tudását. A félidő közepe felé a BTC mindinkább meg­találja formáját, az ideges kapkodó és magas játékot alacsony adogatás váltja fel, a melyet javarészben a pompásan játszó Horváth vezet Mészárossal, de csak a kapuvonalig, tudják támadásaikat értékesíteni. Jó alkalom kínálkozik a BTC-nek a győzelem megszerzésére a megitélt tizenegyesnél, Dobó csavart lövése azonban messze el­kerüli Dürr kapuját. Bíró : Fehéry Ákos.

    Az Újság 1914 március 31.