magyarfutball.hu

MAC - III. Kerület 3 : 0 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1913/1914
referee : Havas Lajos
attendance:
  1. nela: 600
  2. Sporthírlap: 600

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.05, 19:12
    MAC —III. ker. TVE 3:0 (2:0).

    Határ-utca Biró Havas Lajos. 600 néző.
    A III. kerületiek csak az első husz percben voltak a MAC-ra veszedelmesek.
    A mérkőzés legnagyobb részében inkább vé­dekezésre szorultak és védelmünk a brilliáns Szabóval az élén kitünó munkát is végzett.
    A MAC uj összeállítással próbálkozott — siker­rel. Novajkay az uj center éppen ugy bevált mint Krempels, a beteg Rácz posztján a jobb szélen Szalay balszélső is jó volt. A támadásokban Krem­pels és Bodnár Sándor vitték a fő szerepet, a goolok is az ő érdemük.
    A MAC részéről Bodnár S., a III. kerületből Wist visszatetszőén erőszakosan dolgozott.
    Bodnár Andor lőtte a 10. percben az első goalt a Krempels által centerezett labdával, ugyanő sze­rezte meg kornerből néhány perccel később a má­sodikat is. A II. félidő egyetlen goalját BodnárSándor lőtte oífsideból. Később ujabb offside goalt csinált Bodnár, ezt azonban már nem ítélte mega biró.


    Sporthirlap, 1914 március 9.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.12.05, 19:06
    MAK—III. ker. TVE 3:0 (2:0). —

    Határ-u.
    A MAK csapatában Novaykay, Szalay és Szűcs vol­tak uj emberek. A játék legnagyobb részében a MAK van fölényben. A III. kerületiek csak a mér­kőzés első 10 percében mutatkoztak méltó ellenfél­nek. A MAK, Krempelsz jobbszélső gyönyörű be­adásából jut első goaljához, amelyet Bodnár I. jutta­tott a kapuba. Ugyancsak ő lövi a második goalt is. A III. ker. egyetlen veszélyes lövését Dömötör gyönyörűen menti. Szünet után állandóan a- III. kerületiek kapuja előtt tanyázik a MAK csatársora. Különösen a Krempels—Bodnár II. pár produkált gyönyörű játékot. E félidőben Bodnár II. lőtte a MAK harmadik goalját. Biró: Havas.


    Pesti Napló, 1914 március 10.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.07.29, 23:13
    MAC —III. ker. TVE 3:0.

    A fenti csapatoknak a Budapesti Torna Clubtól szenvedett nagy goalarányu veresége alapján érdekes küzdelem volt várható. Az óbudai legénység azonban még az erősen tartalékos atléta csapatnak sem volt méltó ellenfele, ugyarmyira, hogy mig az elért respektabilis goalarányu győzelem sem hü kifejezője, a MAC fölé­nyének.
    A sárga-kékek nélkülözték gyors jobbszélsőjüket, Ráczot, a kit az all-rund Krempelsz kitünően helyettesi­tett, a Krempels helyére kerülő Novajkay azonban nem tudott beilleszkedni a jeles Bodnár-testvérek összekötő lánczába. A balszélen játszó s szinte tartalék Szalai elég jól megállotta a helyét. A fedezetsorban Medgyessy helyén Tóth jobboldali fedezet ezúttal nem tudta kellőképen támogatni az eredményes Krempels—Bodnár II. párt, Bodnár Sándor már is reprezentatív formában van, kár azonban, hogy a jeles jobbösszekötő helyenként »tulerősen« játszik, a mi sokat levon tudásának értékéből. A hátvédek közül Ocskai volt a jobbik, kinek ugyan rövid felszabadító rúgásai vannak, azonban gyors. Kehrlingnek a kapu előtti felesleges magas labdái többször veszélyes helyzetbe hozták a MAC kapuját. A fiatal Dömötör kevés dolgát jól végezte.
    Az óbudaiaknál csak a védelem produkált elfogad­ható játékot, do itt is csak a hétről-hétre fejlődő Szabó baloldali hátvéd mutatott egyedül klasszis játékot. A sokak által hangoztatott reprezentatív formától azonban egyelőre még távol van, csak éppen a klubja szürke védel­mében tűnik ki. A többi védő játékosnál csak össze­vissza való csapkodásról beszélhetünk. A csatársorban csak Guttmann és Hönich II. akczióképesek, mig a bal­szélső Oblath és fiatal összekötője messze vannak attól a játékrutintól, a mit az elsőosztályu mérkőzések meg­követelnek.
    A mérkőzést a MAC erős támadása vezeti be s Krempels ideális czenterét Bodnár Andor hajszálnyira a kapu fölé fejeli. Lassanként a III. kerületiek is felnyo­mulnak és Dömötör csak kifutással tud menteni, mig Hönich I. remek beadását Guttmann elhibázza. A tizedik perczben Krempels ideális czenterezését Bodnár Andor a hálóba fejeli. Egy perczczel utóbb Hönich II. lefutása veszélyezteti a MAC kapuját, azonban Ocskai az üresen maradt kapuban biztosan ment. Nemsokára ezután a MAC kornert rug, a melyből ismét Bodnár Andor rúg goalt (15-ik p.). A játék most néhány perczre félbeszakad, mert Fodort Guttmann kíméletlenül hátba rúgja. Ezután a MAC fölénybe kerül, de további eredményt sem ér el.
    Félidő 2 : 0.
    A második félidő ismét erős tempóban indul meg s a III. kerületiek ideges, kapkodó csatársora egymásután szalasztja el a legkedvezőbb goalhelyzeteket. A MAC támadása a kilenczedik perczben ismét eredménynyel végződik, a mennyiben Szalay balszélső czenterét Bodnár Sándor a hálóba juttatja. A III. kerületiek ezután csak védekezésre szorulnak. A MAC még egy goalt ér el Bodnár Sándor révén, ezt azonban a biró off side miatt nem Ítéli meg. A III. kerületieknek is van alkalmuk az eredmény szépitésére. Hönich Lajos azonban az üres háló mellé helyezi a labdát.
    Biró: Havas Lajos

    Az Újság 1914 március 10.