magyarfutball.hu

Budapesti TC - MAC 2 : 2 15:45

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1913/1914
referee : Herczog Ede
attendance:
  1. Sport-Világ: 4.000
  2. Sporthírlap: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.25, 20:37
    BTC— MAC 2:2.

    Mintegy ötezer ember gyönyörködött a két régi rivális titáni küzdelmében. Mindkét csapat tudatában volt a vasárnapi eredmény fontosságának, és szemmelláthatólag a leglelkiismeretesebben készült a küzdelemre. A MAC legerősebb összeállítású csapata ellen a BTC is teljes csapatával állt ki a matchre. A BTC teljesen meg­felelt a beléje helyezett bizalomnak. Ma már felfedeztük a piros-fehéreknél a régen nélkülözött küzdőképességet is. A MAC remekül startolt és csak állóképességének hiányán múlott, hogy alaposan helyben nem hagyta jónevü ellen­felét. A vasárnapi küzdelmek közül talán ezen a mérkő­zésén lehetett a legszembetűnőbben észlelni, hogy két egyenlő erejű csapat közül azé az elsőbbség, a melyiknek állóképesebb és szálasabb emberekből áll a fedezetsora. A BTC-ra nézve már elveszettnek hitt mérkőzést ugyanis részbon a fedezetsora mentette meg, a mely hatalmas iramot diktált ellenfelének. A MAC fedezetsorára pedig áll. az, hogy részben miatta estek el a sárga-kékek a győzelemtől, mert nemcsak hogy nem tudta állandó támadásban tartani csatársorát, hanem az. ellenfél gyors iramú támadásait sem bírta ki.
    A mérkőzést, Herzog Ede gyengélkedése miatt az eredetileg felkért Langfelder Ferencz vezette olyan példás és helyénvaló ítélkezésekkel, hogy bíráskodásával még a legfanatikusabb klubemberek is teljesen meg voltak elégedvc. A mérkőzés, az öldöklő iram daczára, elejétől- végig a legfairebben folyt le.
    BTC. kezd és Dobó révén már az első perczben veszélyben forog a MAC kapu, a honnan a labdát Bodnár egymaga viszi le a BTC hálója elé, de gyenge lövését Bihari biztosan védi. Hosszabb mezőnyjáték következik, a mely javarészt a MAC térfelében folyik. A Bodnár—Rácz és Késmárky—Dobó párok vissznek néha kevés kombinácziót a játékba, de a mindkét részen jól működő védelem minden igyekezetüket megtöri. A MAC játékosai látva, hogy kombinácziós játékkal nem tudnak ered­ményt elérni, Bodnárt küldik a csatasorba, a ki Ráczczal operálva, a 16-ik perczben váratlan goalt helyez. A BTC továbbra is megmarad az összjáték mellett, de most már gyakrabban váltja a szárnytámadásokat. Mészáros, de különösen Dobó minden lefutásával veszélyes helyzeteket teremt a MAC kapuja előtt, de Dömötör a leghihetetle­nebb védéseket produkálja és annyira magával ragadja csapatát, hogy egy erős BTC támadásból kiadott, labdával Bodnár váratlanul elszökik s a 33-ik perczben süvítő lövéssel megszerzi a MAC második goalját. Mindenki azt hiszi, hogy a BTC súlyos vereséggel fogja a pályát el­hagyni, a BTC játékosok azonbon nem adják fel a küz­delmet, hanem továbbra is szinte benyomják a MAC-ot térfelébe. Egy-egy erős bombázásnál Dömötör és a kapufa felváltva védenek, mert Pócz, Mészáros és Dobó csavart és helyezett lövései vagy Dömötör kezében akadnak meg, vagy a kapufáról pattannak vissza. A közönség a BTC balszerencséje miatt régi kedvencz csapatához pártol és olyan frontba viszi, hogy a 42-ik perczben Pócz helyezett lövése a MAC kapujába jut. Félidő 2:1 a MAC javára.
    Újrakezdés után a MAC diktál tiz perczig iramot, majd egyszerre összeroppan és teljesen térfelébe szorul. Valóságos labdazáporba jut néha a MAC hálója, de a kapufa még az üresen hagyott kaput is megmenti. Ostrom ostromot követ s kikerülhetetlennek látszik, hogy a BTC, ha nem is nyeri meg a mérkőzést, de legalább ki fog egyenlíteni. És ez sikerül is, mert a 23-ik perczben Mészá­ros beadott labdájával Horváth kiegyenlít. Ezután meg­feszített erővel dolgozik a BTC, hogy a győzelmet is megszerezhesse, de minden igyekezetük megtörik a kiváló MAC kapuson és kapufáján, a mit Mészáros és Dobó vettek a hátralevő időben egy-egyizben czélba. Korner- arány 16:2 a BTC javára.

    Az Újság 1913 szeptember 30.