magyarfutball.hu

Törekvés SE - Budapesti TC 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.18, 14:04
    BTC—Törekvés 1:1 (1:0)

    Halom-utcai pálya. Bíró: Fehéry Ákos. 2500 nézó. A szezonban gyengén és lelkesedés nélkül játszó BTC nagy meglepetésre ezúttal alaposan rácáfolt eddigi játékmbdorára: nagy ambícióval, ésszerűen küzdötte végig a mérkőzést.
    Az első félidőben a BTC állandó támadásban volt és a Törekvés alig-alig vezetett néhány táma­dást, melyek különben is veszélytelenek voltak. .
    A 15. p.-ben Szántó lefut és beadását Horváth kapásból védhetetlcnül lövi a Törekvés kapujába. A BTC további támadásai Dürrt alaposan foglal­koztatták és csak az ő kiváló védésén mulott, hogy a BTC további eredményt elérni nem tudott.
    A második félidő 20 p.-ig ugyanaz volt a játék képe, mint az elsőben, Ekkor a Törekvés játéko­sai durváskodni kezdtek és a BTC csatársorából a két szélsőt harcképtelenné tették, ami után a Törekvés került főlénybe.
    A 20. p.-ben a BTC egy tizenegyest a kapufá­nak lő, később a bíró Violát a Törekvés durva­ságáról híres játékosát ismételt durva játékáért ki­állította.
    A Törekvés főlényét megtartva a 40. p.-ben Gruber egy handse miatt tizenegyeshez jut, a mit Csapkai góllá értékesít és igy kiegyenlít.


    Sporthirlap, 1919 április 28.