magyarfutball.hu

Budapesti TC - MTK 0 : 6

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 17. forduló
referee : Herczog Ede
attendance:
  1. Sporthírlap: 9.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.08, 19:24 (szerk.: 2022.02.09, 15:17)
    MTK — BTC 6:0 (2:0)

    Hungária-uti pálya, 9000 néző
    Biró: Herczog Ede

    Hosszas várakozás után végre ma igazi klasszi­sát megközelítő játékkal örvendeztette meg az MTK csapata a mérkőzésen megjelent szép számu közönséget. A védelemben voltak ugyan még hi­bák, de azért megfelelt, a fedezetsor korántsem produkált oly rendszertelen játékot mint legutóbb, míg a csatársor elemében volt.

    A kapuban Kropacsek néhányszor szépen vé­dett. Orth kitünően, Feldmann gyengébben ját­szott. A fedezetsorban Kertész II. játékán határo­zott javulás észlelhető. Vágó mint centarhalf szin­tén megfelelt, míg Nyul II a balhalf helyen egy­előre még gyenge.

    A csatársorban feltűnt Nagy gyenge játéka, a támadósor többi négy tagja azonban igen jó volt. Egyénileg Schaffer játéka magaslott ki. Áttörései, passzai, cselzései és lövései a régi Schaffert jut­tatták eszünkbe, s bizonyos, hogy még egy-két kilót leadva testsulyától á legjobbat foeja produ­kálni. Konrád ismét rendkívüli technikai tudását csillogtatta. Winkler a támadás irányításában végzett szép munkát. Braun jó volt, de még távol van legjobb formájától.

    A BTC csapata az első félidőben igen jó for­mát mutatott, de a második félidőben az erős iramtól kifulladva teljesen visszaesett. Egyénileg Kőszegi, Kanyaurek és Németh érdemel említést.
    Az MTK első gólját Winkler lőtte 8 percnyi játék után. A 27. percben Schaffer lövi a második gólt.

    A második félidő 8. és 9. percében Schaffer ujabb két gólt lő, amelyek közül különösen az utóbbi volt igen szép. Á 17. percben Konrád II. lövi az ötödik gólt, mig a gólok sorát a 43. perc­ben Nagy tizenegyese zárja le.

    Sporthirlap, 1919. március 24.