magyarfutball.hu

MTK - Budapesti TC 8 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 6. forduló
referee : Reich Zsigmond
attendance:
  1. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.06, 21:33 (szerk.: 2022.02.07, 11:28)
    MTK — BTC 8:2 (4:1)

    Hungária-uti pálya, 4000 néző
    Bíró Reich Zsigmond

    Fölényes játék után könnyen győzött MTK csapata mely a rendkivül nehéz, síkos talajon nagy technikai tudásával egyszerüen le­lépte ellenfelét. Az MTK ma Nagy József távolléte miatt uj összeállítással kisérletezett mely nagyjában egészében megfelelt a várako­zásnak, Takácsot a kapott gólok miatt nem érheti gáncs, különben kevés dolgát jó! végezte. A Feldmann—K rtész II hátvédpár igen bizonytalanul játszott a síkos talajon, kül nősen Feldmann gyenge formája volt feltűnő. Kertész sem tudott megbékülni uj szerepével. Kitűnőn ját­szott Nvul I a centerhalf helyén, míg Nyul II a jobbfedezet posztján végzett dicséretreméltó munkát, mig Vágó csapatának leggyengébb tagja volt. A csatársorban a Braun—Konrád II jobbszárny volt elemében. Braun hatalmas rushel kere ztülvitt támadásai Konrád II finom nüanszokon alapuló passzját ka, labdavitele és driblingjei egyaránt dícséretet érdemelnek, Schaffer még mindig nem fitt, bár láttunk tőle nehány szép akciót is. Schlossemek rossznapja volt, mig Winkler a balszélen kevés labdát ka­pott ugyan, de azokat a legtöbbször igen jól továbbitotta. A BTC a játék első husz percé­ben rendkívül lelkes, agi is játékot produkált ugy, hogy a vezető gólt is s került e! rnie, de de erős tempótól rövidesen kifulladt és annyira visszaesett, begy nem tndott többé erélyes el­lenállást kifejteni. Bihari a gólokért nem okolható.

    A hátvédek közül Kőszegi hibátlanul dolgozott, de Kertész bizonytalan volt. A fedezetsor és a csapat legjobb embere Ficere volt a jobbhalf posztján. A csatársorban csupán a Schwenk —Szánthó II balszárny elégített ki.

    Az első gólt már a 2 percben a BTC éri el kornerből Rauchmaul révén. A 20. percben Konrád II. kiegyenlít. A 23. percben Konrád II„ a 36. percben Schaffer és a 43. percben Braun további három gólt lő. A második fél­idő 6. perében Schaffer, a 16 percben Braun, a 28. és 31. percben Schlosser lőtte az MTK góljait. A gólok sorát Vágó védhetetien ön­gólja fejezte ba a 34. percben.


    Sporthirlap, 1918. november 25.