magyarfutball.hu

UTE - Törekvés SE 1 : 1 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 29. forduló
referee : Fiedler Konrád
attendance:
  1. Sporthírlap: 3.500
  2. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.01, 22:47 (szerk.: 2022.03.02, 14:30)
    Törekvés — UTE 1:1 (1:1)

    Nép­szigeti pálya, 3500 néző
    Biró: Fiedler Konrád

    A testi erő kihasználásában és a technikai eszközök alkalmazásában is egyenlő erőt reprezentáló csapatok mérkőzésében volt része a közönség­nek. A második félidőben igen cse­kély mértékben bár, de tulsulyba ju­tott az UTE, a mely ekkor a győzel­met is megszerezhette volna, ha Schaller közvetlen közelről nem a kapusba rugja a labdát. Az első gólt a 7-ik percben Micsinai révén a Törekvés érte el. Három perc mulva Micsinai sulyos foultot követett el Vogel III-al szemben s tettét biró kiállítással bün­tette. A következő percben Priboj kiegyenlítő gólhoz segítette az UTE-et. A félidő végéig változatosan folyt a játék.

    A második félidőben az UTE csatár­sora sűrűn jutott faultba, de csatárai sokat hibáztak. Mindaddig fölényben volt az UTE, amig a biró Pribojt ki nem állította. Ennek a hatása azután némi Törekvés fölényben jutott kife­jezésre.

    A Törekvés csapatában a Dürrt he­lyettesitó Burián igen jó volt. A hátvédek között Siegl, a halfsorban Viola és a csatársorban Lothka, de különö­sen Urik játszott jól. Az UTE-ben a Vogel hátvédpár, továbbá Kelecsényi és a csatársorban Priboj és Schaller produkált nívós játékot.

    Sporthirlap, 1920. június 14.