magyarfutball.hu

ÚTSE - Nemzeti SC 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 27. forduló
referee : Nyúl Dezső
attendance:
  1. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.28, 21:14 (szerk.: 2022.03.01, 10:48)
    UTSE - MSC 1:0 (1:0)

    Nép­szigeti pálya, 2000 néző
    Biró: Nyul Dezső

    A folyton szitáló eső sem tudta le­hangolni a két csapatot. Mindegyikük tudta, hogy itt a nagyon is szükséges és nagyon is értékes pontokért folyik a küzdelem. Ehhez mérten elejétől végig teljes energiával küzdöttek, s az UTSE győzelmét nagyobb ener­giáján kívül csak annak köszönhette, hogy ö rugta az első gólt. Előnye tu­datában s közönségének támogatásá­val azután nem volt nehéz meg is tartania előnyét, bár az NSC legalább az eldöntetlent megérdemelte volna.

    Az I. félidőben csaknem állandóan ő támadott; a II. félidő utolsó negyedórájában pedig valósággal odaszegezte az UTSE-t a kapujához. Azonban ek­kor már a sártengerré vált pálya is az UTSE-t segítette; Künstler a nagy sárban üres kapuba sem tudta be­rugni a labdát, attól eltekintve, hogy az UTSE 11 embere is beállt a kapuba védekezni.

    A játék ennélfogva a pontokért való harc volt inkább, amelyben a csapa­tok a hasznost is a szép és tetszetős elé helyezték. Végeredményben is az UTSE taktikája bizonyult hasznosnak, mert megnyerték vele a mecscset.

    Az első félidő elején éri el az UTSE a gólját, olyképpen, hogy Liszák egy fault miatt megítélt szabadrugást Tö­rökhöz juttat, aki kicselezi az NSC védelmet és orrhegygyel a gólba he­lyezi a labdát. Ezután az NSC kerül frontba, de csak kapufát tud lőni. A II. félidő elején az UTSE is élénken támad; vannak ujabb gólhelyzetei is. Ezek azonban épp ugy kihasználat­lanok maradnak, mint az NSC gól­helyzetei az utolsó negyedórában, amikor az UTSE kapuja előtt tanyázik.

    Sporthirlap, 1920. május 10.