magyarfutball.hu

Nemzeti SC - UTE 0 : 2 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 23. forduló
referee : Nyúl Dezső
attendance:
  1. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.02, 22:16 (szerk.: 2022.03.03, 09:50)
    UTE — NSC 2:0 (0:0)

    Millenáris pálya, 2000 néző
    Bíró: Nyul Dezső

    Rendkívül erős mérkőzést vivott a két csapat,s a küzdelem az erőviszonyoknak megfelelően a jobbik csapat győzelmével végződött. Az NSC azonban, ha kissé vigyáz, elkerülhette volna a vereséget. A második félidő 31-ik percéig ugyanis 0:0-ra állott a mérkőzés. Az NSC játékosai azonban ahelyett, hogy okos védelmi taktikával igyekeztek volna a hátra lévő percek alatt védekezni, egymás között veszekedtek, amit az UTE okosan kihasználva, megszerezte a győzelmet.

    Az UTE mai játékával teljesen kielégített. Knollnak a kapuban nem volt komolyabb dolga. A két Vogel az NSC tehetetlen csatáraival szemben játszi könnyedséggel végezte feladatát. A véde­lemben Király agilitásával tűnt ki, mig a csatársorban Szidon gyorsaságával és pontos leadásaival vonta magára a figyelmet.

    Az NSC játéka alapos csalódást keltett. Rend­szertelen kapkodás és tervszerütlenség jellemezte játékukat. Áll ez különösen a csatársorra, mely a beteg Künstlerrel az élén a legbiztosabb gólhely­zeteket hagyta kiaknázatlanul, a védelemben Killermann önfeláldozó munkát végzett, mig a hátvédek közül Szendrő volt a jobbik. Gallovits a kapuban mentett minden menthetőt. A második gólt egy kis szerencsével védhette volna.

    Az első félidőben mindkét csapatnak volt egynéhány jó helyzete. Szünet után az UTE döntő fölénybe került s a 31-ik perben Szidonnak a szélről irányított magas beadása védhetetlenül jut a hálóba. Pár percre rá Paulusz szökteti Pribojt, aki éles lövéssel az UTE második gólját szerzi meg, s a félidő végéig fölényben marad.

    Sporthirlap, 1920. április 12.