magyarfutball.hu

33 FC - Törekvés SE 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.26, 23:42 (szerk.: 2022.02.27, 11:53)
    Törekvés — „33“ FC 1:0 (1:0)

    Üllöi- uti pálya
    Biró: Kreutz Fülöp

    A lista végén álló „33"-asok élet halál harca volt a mérkőzés. A csapat nagy verv-vel feküdt bele a játékba, de a biró érthetetlen ítélkezései előbb kedvét szegték, majd idegessé tették, aminek nyomán oly durva játékba kezdett, melyhez ha­sonlóan talán még sohasem láttuk a „33“-asokat játszani. A durva játékért meg kell rónunk a harminchármasokat, de pszihologiailag meg tudjuk érteni a csapatot, amelynek minden győzelmi esé­lyét megsemmisítette a biró hibás ítélkezéseinek hosszu sora.

    A mérkőzés folyamán a Törekvés mutatkozott erősebbnek, s a nyujtott játéknak megfelelöleg biztosan nyerte azt. Dürrnek nem volt nehezebb védeni valója. A két hátvéd, Horváth és Siegel biztosan látta el feladatát. A fedezetsor volt a csapat legjobb része. Egyénileg Viola mintasze­rűen fair és intelligens játéka magaslott ki. Ging még messze van régi nagy formájától. A csatár­sor különösen a mezőnyben szépen kombinált, de a kapu előtt hiányzik játékából a kellő határozott­ság, bár tény, hogy a „33“-as védők durvaságai­val szemben testi épségüket féltették. Egyénileg Urik a legveszélyesebb közöttük.

    A Harminchármasok kapujában Zsák ismét leg­jobb formájában védett. A két hátvéd rendes for­máján alul, de durván játszott. A fedezetsorban csupán Heid játéka elégített ki, A csatársor jelen­legi összetételében komoly akcióra teljesen kép­telen.

    A Törekvésnek már a játék 10. percében alkal­ma nyilik a győzelem megszerzésére, amennyiben Zsák megrugja az őt támadó egyik Törekvés csa­tárt. A megítélt és Csapkay által élesen lőtt tizen­egyest Zsák bravurosan védi. A Törekvés a győ­zelmet jelentő gólt az első félidő 27. percében Lottka beadásából Urik szép magas lövése révén éri el.

    Sporthirlap, 1920. április 12.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.07, 21:31 (szerk.: 2021.06.08, 16:26)
    Már az első percben 11-eshez jut a Törekvés, de a Csapkay által rúgott labdát Zsák kivédi. A győztes gólt a 27-ik percben Úrik rugja. A második félidő vége felé Kreutz Fülöp biró Vanicseket (33 FC) kiállítja.

    Pesti Napló, 1920. április 11.