magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Kispesti AC 0 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 21. forduló
referee : Kreutz Fülöp
attendance:
  1. Sporthírlap: 2.500
  2. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.25, 22:48 (szerk.: 2022.02.26, 11:29)
    Kispesti AC — NSC 0:0

    Hungária uti pálya. (Szombaton), 2500 néző
    Biró : Kreutz Fülöp

    Egyenrangu ellenfelek erős küzdelmének volt szemtanuja a hétköznap ellenére is szép számban megjelent nézőközönség. A mérkőzésnek a KAC volt a nagy favoritja, ámde a lassankint formába jövő Nemzetiek nemcsak egyenranguaknak,hanem még egy kis nüansszal jobbnak is bizonyultak, s ha csak egy kis szerencse kíséri akcióikat, győz­tesként hagyhatták volna el a küzdőteret.

    A Nemzetiek főereje a csapat minden tagját át­ható nagy lelkesedés és ambíció volt, mely ha a KAC ellen nem is tudta még két pont alakjában mutatkozó teljes sikerre vinni a klub színeit gyen­gébb ellenfelekkel szemben nagy szolgálatokat fog még tenni. Gallovitsnak a kapuban nem volt komolyabb dolga; a két hátvéd, Hesser és Szendrö főleg helyezkedésükkel és kap­csolásaikkal váltak csapatuk javára. A csapat legjobb embere a középfedezetet játszó Killer- mann volt, aki különösen az első félidőben ugy a vé­delemben, mint a támadásban, elsőrangut produkált. Fedezettársai szürke, de hasznos munkát vé­geztek. A csatársor némileg uj összeállításban ál­lott fel: Rucknak a csatársorba való előretolása nem vált be, s kiábrándítólag hatott Spitz gyáva és rossz játéka, Künstler néhány lefutásával csak ujabb bizonyságát szolgáltatta nagy klasszisának. Az MLK-ból jött Gencsy megszokva az első osz­tályú meccsek tempóját és társainak játékmodorát rövidesen értékes támasza lehet csapatának. A balszelsö Bellágh is hasznavehető jónak ígérkezik.

    A KAC csapatának életnélküli, egyenesen matt játéka, amelyből csak percekre tudott mágáboz térni a csapat, nagy meglepetést keltett. Varga néhány labdát a tőle megszokott hibátlan stílus­ban fogott. Hátvédtársai, Malkovits és Saguly azonban rendkivült bizonytalanul látták el tisztü­ket. A fedezetsorban csak Stalmach felelt meg. míg Blachnik többet beszél, mint játszik. A csatársor, mely külömben nagy klasszist reprezentál, ezuttal szintén csalódást keltett; egyedül Eisenóhoffer nyujtott izelitőt nagy tudásából.

    Mindkét félidőben változatos játék folyik, amely­nek során mindkét kapu ismételten forog veszély­ben, A második félidő 26. percében Jezmás meg­sérti a birót, mire az, igen helyesen, kiállítja. A játék utolsó tíz percében a KAC tiz emberével is nagy fölénybe kerül, de rendszertelen csatárjátéká­val a jól tömörülő NSC vélelemmel szemben ered­ményt nem tud elérni. ' .
    Kreutz Fülöp, akinek 8 éves bírói pályafutása alatt ez volt az első elsőosztályu mérkőzése, erős kézzel közmegelégedésre látta el hivatalát.

    Sporthirlap, 1920. március 22.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.06, 22:41 (szerk.: 2021.06.08, 16:36)
    A játékidő első felében a széltől támogatott NSC van inkább frontban, de a KAC is sokszor és veszélyesen támad. Szünet után változatos játék folyik. A 20-ik percben Jeszmás sértően lép fel az erélyesen bíráskodó Kreutz Fülöppel szemben, amiért utóbbi kizárja őt a játékból. A KAC tis emberrel is fölénybe kerül, sokat támad, de pozitív eredményt nem tud elérni.

    Pesti Napló, 1920. március 21.