magyarfutball.hu

Vasas - Budapesti TC 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 20. forduló
referee : Szüsz Hugó
attendance:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.24, 23:09 (szerk.: 2022.02.25, 13:52)
    BTC — Vasas 1:1 (1:0)

    Hungária-uti pálya
    Bíró: Szüsz Hugó

    A bajnokság negyedik helyét elfoglaló két csa­pat mérkőzése a várakozásnak megfelelően elejé­től végig érdekes és változatos lefolyásu volt. A Vasasok esélyét csökkentette, hogy Nyerges és Zatyko helyén tartalékokkal kellett felállania, de viszont csatársora oly jól dolgozott, hogy védel­mének meggyengülése nem okozott nagyobb bajt. A Vasasok támadása ezuttal a legjobb védelem volt számukra. A BTC Horváth kivételével rendes csapatával állott fel a a Vasas tartalékos csapatá­tól eltekintve, halfsorának és védelmének köszön­heti, hogy sikerült az eldöntetlent biztosítania. A föérdem azonban ismét a kitűnő Kőszegi—Gruber hátvédpárt illeti, akik biztosan tartották a Vasasok nagyszerű belső csatárait.

    A Vasasoknak így is alkalmuk volt megnyerni a mérkőzést, de néhány jó helyzetben nem ki­sérte lövéseiket szerencse. Belső csatársoruknak összjátéka azonban ma is megfelelő volt. Kitünően dolgozott a halfsor is, mig a tartalékos védelem­nek a BTC gyengén szuperáló csatársorával szem­ben nem volt nehéz dolga.

    Az első félidő BTC támadással kezdődik, csak­hamar azonban a Vasasok veszik át a vezető sze­repet, a Gruber—Kőszegi hátvédpár azonban min­dent ment. A 80. percben Kollár kiszökik, a Va­sas védelem csak gánccsal tudja leszerelni. A megítélt lt-est Kollár védhetetlenül góllá értéke­síti. Mezőny játékkal telik el a félidő hátralévő része. A második félidőben fokozódik a tempó s főként a Vasasok kritikus helyzeteket teremtenek a BTC kapu előtt. A 20. percben Katzer passzából Koffler megszerzi a kiegyenlítő gólt. Gól után is a Vasasok támadnak, de Himmel kapufalövésén kivül egyebet nem tudnak elérni.

    Sporthirlap, 1920. március 15.