magyarfutball.hu

MTK - 33 FC 6 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 19. forduló
referee : Kraft József
attendance:
  1. nela: 6.000
  2. Sporthírlap: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.24, 19:05 (szerk.: 2022.02.25, 12:59)
    MTK —„33“ FC 6:0 (4:0)

    Hungária-pálya, 7,000 néző
    Bíró: Kraft József

    A várakozásnak megfelelően fölényes játék után könnyen győzött az MTK csapata, amely ezuttal szokatlanul komolyan ambicionálta a játé­kot s komoly munkájának eredményeképen nagy gólarányu győzelmet aratott. Kropacseknek az MTK kapujában nem volt komoly védeni valója. A két hátvéd. Feldmann és Mandl, megbízhatóan végezte munkáját. A fedezetsor legjobb embere Nyul ccnterhalf volt, bár Kertész III. sem volt rossz; Vágó rendes formáját játszotta ki. A csa­pat legjobb része a csatársor volt, amely ezuttal kedvvel, lendülettel játszott s várható nagy formá­jából adott ízelítőt. Braun a jobbszélen a régi, gyors futónak és jó lövőnek bizonyult, Orth labdaadogatása, trükkjei és lövései egyaránt bá­mulatot érdemelnek, meglepően könnyen mozgott Schlosser és Nagytól is láttunk gyors lefutásokat és sikerült beadásokat, csak Winkler nem tudott kielégíteni; lassuságával és társainak meg nem értése miatt valósággal akadálya volt az MTK csatárok eredményes munkájának.

    A „33“-asok eddigi elfogadható játékaik után ezuttal váratlanul igen gyengén szerepeltek. Zsák megtett minden tőle telhetőt, de a gólokkal szem­ben tehetetlen volt. A nagy gólarányu vereségből tekintélyes rész írható a két hátvéd, Kramer I. és Kutik rovására, akiknek gyenge játéka a második félidőben a csapat teljes felforgatását tette szük­ségessé. A halfsorban csak Vancsay II. játszotta ki rendes formáját, mig Zloch lába még mindig nincsen rendben s Boros sem volt a szokott jó. A csatársorban csak Bakonyitól és hellyel-közzel Kramer II.-től láttunk tervszerű akciót, a többiek rendkívüli módon respektálták az MTK védelmét.

    Az első félidő első 25 percében a „33“-asok jól tartják magukat. A 25. percben Braun szép be­adását Orth élesen befejeli. Öt perccel Orth és Braun összjátékából Braun közvetlen közelről gólt lő. A 33. percben Orth plaszirozott labdája harmadik góljához juttatja az MTK-t. A 40. perc­ben Orth szökteti Schlosszert, aki a hátvédek között kiugorva, a negyedik gólt lövi.
    A második félidőben a „33“-asok uj felállításuk­ban jobbat produkálnak, mint az első félidőben: László és Zloch egészen elfogadhatóan játszott hátvédet. Az MTK ebben a félidőben csak két gólt ér el és pedig a 25. percben Winkler, a 37. percben pedig Braun révén.

    Sporthirlap, 1920. március 8.