magyarfutball.hu

33 FC - Kispesti AC 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.20, 23:36 (szerk.: 2022.02.21, 13:18)
    Kispesti AC — "33" FC 1:0 (1:0)

    Hungária-uti pálya,
    Bíró: Hajós József

    Rendkívül érdekes lefolyásu, erős iramu, izgal­mas küzdelmet hozott a KAC—„33“-as mérkőzés, amelynek ugy lefolyása, mint eredménye teljes­séggel igazolta a „33“-asok reneszánszába vetett reménységek indokolt voltát. A bajnokság máso­dik helyén álló és máris nagy formában levő KAC-tól egy góllal kikapni, s hozzá még egy ok­talanul elkövetett hands miatt megítélt tizenegyes­ből eredő olyan eredmény, a mely a legszebb jö­vőre nyujt reménységet. Ezt igazolta különben a játék lefolyása is. A KAC nagyszerű csatársorá­val többet volt ugyan frontban, de a „33“-asok is kivették alaposan részüket a támadásból, s ha ak­cióikat egy kis szerencse kisérte volna. Zsák mai nagyszerű teljesítményének segítségével, győzhet­tek is volna.

    A KAC csapata mitsem vesztett őszi formájából. Játékosai gyorsak, határozottak, emellett igen jól megértik egymást, s jelenlegi formájuk alapján ugyanolyan sikeres szereplésre számíthatnak, mint az ősszel. A kapuban Vargát láttuk viszont; nem volt nehéz dolga, de fittnek látszott. A hátvédek közül Krebs a jobbik. A fedezetsorban ezúttal Blachnik végzett nagy munkát. A csatársor volt a csapat legjobb része, különösen a ké szélső Boldog és Jeny tett ki magáért. A belső csatárok ezuttal csak a mezőnyben tűntek ki, míg a kapu előtt nem kisérte síker akcióikat.

    A „33"-ások legjobb embere Zsák volt. Igazán pompásan védett. Rendkívüli biztossággal, macs­kaügyességgel, mesteri helyezkedéssel a védhetetlennek látszó labdák egész sorozatát tette ártal­matlanná. Kutik ezuttal javuló formáról tett bi­zonyságot, míg Kramer I. gyengébb volt, mint a legutóbb. A fedezetsorban Boros I. volt a legjobb, míg Zloch nem heverte még ki a MAFC meccsen szenvedett bokarándulását. Mindazonáltal értékes munkát végzett. A csatársor igen fürgén mozgott, de nagy hibája még, hogy nem startol idejekorán a labdára, s az elleniéi hátvédjeit tulságosan res­pektálja. Egyénileg Bakonyi volt közöttük-a leg­jobb, de a többiek sem voltak rosszak.

    A gólt a KAC egy oktalan hands miatt meg­ítélt tizenegyesből éri el Jeszmás révén az első félidő 15. percében. Kramer I. ugyanis egy a jobbszélről balfelé irányított veszélytelen labdát egy-két méterrel a 16-os vonalon belül esztelenül kézzel fog meg, a melyért elkerülhetetlen tizen­egyes jár.

    Sporthirrlap, 1920. február 23.