magyarfutball.hu

Törekvés SE - Vasas 0 : 1 12:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.14, 23:30 (szerk.: 2022.02.15, 12:45)
    Vasas - Törekvés SE 1:0 (0:0)

    Hungária-uti pálya
    Bíró: Nyul Dezső

    A várakozásnak megfelelően egyenrangu ellen­felek inkább heves iramu, mint nívós küzdelme, amely stílusosabb csatárjátékának jutalmául végülis a Vasasok minimális gólarányu győzelmével végződött. A játék folyamán a Törekvés csapatát valamivel többet láttuk ugyan a frontban, de csa­társora Csapkay és Nyilas nélkül az ellenfél kapuja előtt használhatatlan munkát végzett, teljesen veszélytelennek bizonyult. A csapat legjobb részéa fedezetsor volt, amelyben főleg Viola és Guttmann tett ki magáért. A két hátvéd, Horváth és Siegl messze van régi formájától, ma már csak régi routinjábóí él mindkettő Dürr hibátlanul vé­dett.

    A vasasok csapata nem játszotta ugyan ki az UTSE ellen mutatott formáját, aminek fő oka a fedezetsor gyengébb játéka. Nyergesnek nem volt komolyabb védeni valója, a kél hátvéd: Zatyk Stengl biztosan dolgozott. A fedezetsor a szokottnál gyengébben játszott, mig a csatársor a mezőny­ben szépen passzolt, de sokszor tulkombinálva adós maradt a gólhelyzetek teremtésével és kihasz­nálásával. Egyénileg Plesch és Rucskai voltak a legjobbak.

    Góltalan félidő után, amelynek során a Vasasok Plesch lefoultolása miatt megitélt tizenegyest Zatykó révén a kapu fölé lőnek, a második félidő 3. per­cében lövi Rákosi a vasasok győzelmet jelentő gólját.

    Sporthirlap, 1919. december 15.