magyarfutball.hu

Kispesti AC - ÚTSE 6 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 14. forduló
referee : Gerő Ferenc
attendance:
  1. Sporthírlap: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.14, 23:06 (szerk.: 2022.02.15, 12:40)
    Kispesti AC — UTSE 6:0 (2:0)

    Sár­kány-utcai pálya, 1500 nézö
    Bíró: Gerö Ferenc

    A KAC nagy gólarányu győzelmét már eleve biztosította, hogy az UTSE csapata több tartalék­kal állott fel. Hiányzott Miskovszki kapus, továbbá Dankó, Hierholz és Blahuta, akiknek játéktudás­beli fogyatékosságukat lelkesedéssel igyekeztek pótolni, a második félidőt azonban már nem bírták tüdővel. A KAC játéka csak a második félidőben volt méltó a csapat igazi tudásához. Kissé elbiza­kodottan ment a küzdelembe, s amikor két góllal vezetett, már nem is törődött a gólokkal, pedig ha ma az UTSE tartalékkapusának gyenge védését kihasználja, nagy gólarányu győzelemről kellene beszámolnunk.

    Az első félidőben a KAC a többet támadó fél, de az UTSE ritkább támadásai eléggé veszélyesek voltak. Az első gólt Jeny rugja a 10. percben, majd változatos játék után a 22. percben Eisenhoffer gyönyörű lövéssel megszerzi a második gólt. A KAC ezután könnyedén játszik, s ezáltal as UTSE is gyakran jut szóhoz, A 42. _ percben az UTSE javára megítélt 11-est Szabó a kapu fölé rugja,
    A második félidőben a KAC, amely az utóbbi időben nagy pályához szokott, a kis pályán is stílusos, tetszetős játékot produkált s döntő fö­lénybe jutott. Az UTSE csaknem teljesen védeke­zésre szorítkozott s ha támadott is, támadásai csupán sikertelen egyéni akciókból állottak.

    A harmadik gólt Jeszmás a negyediket sza­badrugásból Eisenhoffer, az ötödiket Saguly, mig a hatodik gólt ismét Jeszmás rugta. A KAC csapatában a tréningen megsérült Varga kapus helyén tartalék Amsel szerepelt, akinek nem akadt komoly dolga. Krebs hátvéd fáradtan és bizony­talanul játszott. Turi igen jó volt. A fedezetsor­nak könnyű dolga volt az UTSE tartalékcsatár­sorával szemben, Blaschnik centerhalf javuló formát mutatott, Budai jobbfedezet volt a leg­jobb. Stallmach ezúttal gyengébb volt. A csatársorban váratlanul Boldog jobbszélső volt a legjobb; Saguly kissé félénken dolgozott. A Jeszmás—Eisenhoffer—Jeny trió ma nem mutatta azt a kitűnő formát, amit az utóbbi időben produkált. Mentségükre a keskeny pálya szolgál. Ezt azon­ban megszokta, a második félidőben már kitünően játszottak. Az UTSE tartalék csapata csak az első félidőben volt méltó ellenfele a KAC-nak. A tarta­lék kapus egy-két gólt parírozhatott volna: a lab­dákat rendkívül bizonytalanul fogta. A hátvédpár:Szabó és Liszák 1 valóban elsőrangú volt. Külö­nösen Szabó produkált feltűnően jó játékot. A fe­dezetsor látva a csatársor gyengeségét, inkább a védelmet támogatta. Liszák II és Rössler mindvé­gig lelkesen dolgozott. A tartalékos csatársorban a center és a balszélső mutatott elfogadható já­tékot.

    Sporthirlap, 1919. december 15.