magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Budapesti TC 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.11, 19:40 (szerk.: 2022.02.12, 16:52)
    BTC — TTC 1:0 (0:0)

    Üllöi-uti pálya, 6000 néző
    Biró: Weisz Ferenc

    Győzött a BTC, mert a gól beszél, de a tudásá­ról már nem tudta meggyőzni a közönséget. Állí­tólag footballt játszott a két csapat. Annak kellett lenni, mert kapuk és mészvonalak között futkároztak láthatóan cél és rendszer nélkül. Néha a labdát is eltalálták a játékosok, de ebben semv olt köszönet, mert az is mindig közelebb járt a csillagokhoz, mint a gyephez, amelyen pedig passzolni, kombinálni, más szóval footballozni kellett volna. Soha ilyen sivár, lelketölő másfél órát! S nem volt könyörület. Sem a BTC, sem a TTC nem szánták meg a közönséget egy negyedórácska erejéig. Mintha a tizenöt év előtti stílus elevenedett volna meg: most is egy ember bele­rugott mindig a labdába és tizen szaladtak utána.

    Furcsa ilyenkor azt irni, hogy a BTC volt a jobb csapat. Nem. A BTC csak nem volt annyira rossz. Legalább volt egy Dobója, meg egy Kol­lárja, akik próbáltak valami kis stilust belevinni a borzalmas csapkodásba. Nekik köszönhető, BTC néha footballhoz hasonló játékkal közelitette meg a TTC kapuját. Okosan és higgadtan dolgozott még Kertész a halfsorban és a Kőszegi-Gruber hátvédpár. Ellenben még a gyönge együt­tesből is kirítt Zettelmayer balhalf, akinek még sokat kell a II. csapatban tanulnia.

    A TTC-ről még ennyit sem írhatunk. Jók voltak a hátvédei, Hegyi és Fried. Sokat szaladgált, de vajmi keveset csinált Maly, s helyenkint jó mo­mentumai voltak Procenkónak. Á meccs hevesiramú volt, mert a játékosok lelkesedéssel és buz­galommal takargatták tudásbeli fogyatékosságukat. De az iram hevessége sem vált a játék javára, mert annál jobban kapkodták és csapkodták a dologban ártatlan labdát. A meccs egyetlen gólját Kertész fejelte az utolsó percekben kornerből.

    Sporthirlap, 1919. október 6.