magyarfutball.hu

Vasas - ÚTSE 3 : 0 12:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.17, 19:19 (szerk.: 2022.02.18, 09:54)
    Vas- és Fémmunkások SC — UTSE 3:0 (1:0)

    Hungária-ut
    Bíró: Szüsz Béla

    A Vasasok most - a szezon végén kezdik csak megtalálni formájukat. Mai teljesítményük meg­állni a szigoru kritikát is. Igen jó benyomást tett a csatárok kombinációs játéka, de különösen a fedezetsornak helyes, a csatársor támogatására irányuló eredményes munkája. Az UTSE nagy vehemenciával kezdett, ám a tűz csak szalmaláng­nak bizonyult, a támadások egyre erőtlenebbek voltak s végül is az UTSE részén szürke egy­hanguságba merült a játék.

    UTSE támadásaival indult a mérkőzés s perce­ken át szorongatott helyzetben volt a Vasasok ka­puja. De míg az UTSE támadásai teljesen med­dők, addig a Vasas csatársor minden akciója ko­moly veszedelmet jelent az UTSE kapujára. Az első gólt a 34-ik percben szerezték meg a Vasasok Reiner—Koffler—Jellinek pompás összjátékából Jellinek éles lövése révén. Ezt követően Rákosi néhány formás, de eredménytelen lövéssel kísér­letezett.

    A II. félidő első percében már az UTSE háló­jában a labda. Plesch lefutott, pontosan centere­zett és Jellinek védhetetlen gólt lőtt. Továbbra is a Vasasok támadnak s a két gól birtokában nyugodt, kombinációs játékot folytatnak. Különösen a belső trió van elemében s a sorozatos támadások­ban Jellinek ujabb gólt szerez, amelyet a kapus könnyen védhetett volna.

    Mint emlitettük, a Vasasok fedezetsora ma igen jó játékot produkált. Egyénileg is ki kell emelni Reinert, aki a Pozsonyba távozott Bánásért teljes mértékben kárpótolni fogja csapatát. A csatársor­ában Jellinek brillírozott, mellette Rákosi volt még jó. A védelemnek könnyű volt a dolga s ehhez mérten hibátlanul végezte feladatát. Az UTSE csa­patában Lisszák II. és Szabó játéka kíván csak külön említést.

    Sporthirlap, 1919. december 8.