magyarfutball.hu

Kispesti AC - Budapesti AK 7 : 1 12:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.17, 19:28 (szerk.: 2022.02.18, 09:55)
    KAC - BAK 7 :1 (4:1)

    Üllöi-uti pálya
    Biró: Weisz Ferenc

    Hatalmas meglepetés! A BAK legutóbbi jó sze­replései után sokan már a BAK győzelmében bíz­tak, s igy hideg zuhanyként hat a KAC nagy gól­arányu győzelme.

    A KAC mindvégig lelkesen, ambiciózusan és fá­radhatatlanul dolgozva megérdemelten jutott a szenzációs gólarányu győzelemhez, amelyet sike­rekben gazdag őszi szezonja legszebb állomásá­nak tekinthet. Közvetlen védelme, fedezetsora agilisan s a nehéz talajon meglepő biztonsággal látta el feladatát, s csatársora a szezon végét meg­hazudtoló ötletességgel, frisséggel és gólképességgel vezette támadásait a BAK kapuja ellen. A Bol­dog—Saguly— Jeszmás-Eisenhoffer—Jeny össze­állításu csatársor mai játékához csak a legjobb MTK csatárjátéka ér fel.

    Minden egyes tagja biztos ura a labdának, s ennek ellenére az egyén lehető háttérbe tolásával minden erejével csak az összmunka, a csapat eredményessége érdekében munkálkodik. Jeny gyors lefutásai és pontos beadásai már a váloga­tott-csapatnak is hasznára voltak, Eisenhoffer technikai készültsége és nagy lövőképessége Schaffert juttatják eszünkbe s kitűnően illeszkedik a centerbe, Jeszmás nagy áttörő képessegével, tech­nikájával és erélyével. A fentieken kívül Stalmach emelhető ki a fedezetsorból, mig a közvetlen vé­delemnek alig akadt komolyabb munkája.

    A BAK nagy kudarcát a csapatban uralkodó szellemnek köszönheti. A csapat néhány jó ered­ménye után elbizakodott, „biztos“-ra ment, s a KAC nagyszerű játéka teljesen készületlenül ta­lálta, idegessé tette.

    A játékosok egyrésze látva a KAC munkájának sikerességét szinte ölbetett kezekkel nézték saját csapatuk vergődését, s agilitás helyett nemtörő­dömséggel végezték feladatukat. Emellett a csapat uj összeállítása is eíhibázottnak bizonyult. Gállos nem való már a csapatba, Tóth sem született csa­tárnak, s Deutsch sem a régi már. Gulyás elég jó képességű játékos, de lehetetlenül önző, ami átragad csatártársaira, s megbénítja a csapat mun­káját. Csupán a két hátvéd és Károly dolgozott mindvégig agilisan, de Károly korán lesántult s igy nem fejthette ki teljesen tudását.
    A KAC góljai közül Eisenhoffer 4-et, Jeszmás 2-öt és Boldog 1-et lőtt, mig a BAK gólját Geller révén éri el.

    Sporthirlap, 1919. december 8.