magyarfutball.hu

ÚTSE - Terézvárosi TC 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 12. forduló
referee : Schiller Gyula
attendance:
  1. Sporthírlap: 800
  2. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.16, 19:13 (szerk.: 2022.02.17, 12:43)
    UTSE - TTC 2:0 (2:0)

    Népszigeti pálya, 800 néző
    Biró: Schiller Gyula

    Váratlan nagy meglepetéssel szolgált a két csa­pat találkozása. A mérkőzés az UTSE lelkesen játszó csapatának megérdemelt győzelmével vég­ződött, amelynek tagjai tudásuk legjavát nyujtot­ták a tegnapi mérkőzésen. A játék első részében a temperamentusan dolgozó UTSE már bebiztosí­totta győzelmét és a vezetést szünet után is sike­rült megtartania, bár a második félidőben a TTC erősen szorongatta ellenfele kapuját. Magáról a játékról nem sok mondani valónk van. A két csapat közül az UTSE játszott stilusabban és na­gyobb lendülettel. A TTC egyéni akciókkal kísér­letezett, amelyek azonban nem sikerültek. Emellett Fortuna asszony is inkább az UTSE-val kacérko­dott. A játékosok közül a győztes csapatban Dankó hátvéd és Liszák II. középfedezet tűntek ki. mig a csatársorban Szabó bizonyult a legjobb ember­nek. A TTC csapata ma ismét mélyen formáján alul játszott, bár az eredménytelenségében a bal- szerencsének is jelentős része volt. A csapat leg­jobb emberei Maly és Procenkó voltak.

    Az UTSE támadásai nyitják meg a mérkőzést és már a játék elején eredményes az UTSE csatár­sorának akciója. Blahuta szépen beadott labdáját. Szabó váratlanul védhetetlen lövéssel a gólba he­lyezi (1:0). A gyorsan elért eredmény felvilla­nyozza az UTSE csapatát, csatárai nagy vervvel fekszenek a küzdelembe és sikerül is a játékot állandóan a TTC térfelébe és kapuja elé terelni. Nagyrészt az UTSE volt fölényben és csatárainak számos kedvező alkalma nyílik gól elérésére. 36-ik percben az UTSE ujabb veszélyes támadást vezet amelyet Jakubik passzából Tomán helyez menthetetlenül a hálóba (2:0). Változatos játékkal telik el a félidő.

    Szünet után változik a játék képe. A TTC elkeseredetten küzd az eredmény javításáért, de csatárai igen sok jó alkalmat hagynak kihasználatla­nul. Az UTSE elszántan és szívóssággal védeke­zik; harminc percnyi eredménytelen munka után fáradtan visszaesik a TTC és ismét az UTSE veszi át a támadást. Igen jó alkalma nyílik még az UTSE-nek gól elérésére, de csatárai a biztosnak látszó helyzetet elhibázzák.

    Sporthirlap, 1919. december 1.