magyarfutball.hu

33 FC - Nemzeti SC 0 : 4 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 12. forduló
referee : Nyúl Dezső
attendance:
  1. Sporthírlap: 1.000
  2. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.16, 19:06 (szerk.: 2022.02.17, 12:37)
    NSC — „33" FC 4:0 (3:0)

    Hungária-uti pálya, 1000 néző
    Bíró: Nyul Dezső

    Váratlanul nagy gólarányu győzelmet aratott a nemzetiek szimpátikus csapata a lista végén álló és a kiesésre megérett „33"-asok felett. Az NSC teljes csapatával, a „33"-asok Bosnyákovics nélkül állot­tak fel; ennek ellenére komoly győzelmi esélyekkel indultak a küzdelembe s a játék első negyedórája valóban a „33"-asok győzelmére engedett követ­keztetni. A 17-ik percben Kiss oktalan dirblizésének következményeképpen Zsíros lefut s könnyen védhető gólt lő. A „33*-asok csapata erre teljesen elvesztette játékkedvét, a játékosok egy-kettő ki­vételével indolensen, inkább nézték á játékot, mintsem footballoztak, s a mi a legnagyobb hiba volt, közben megfeledkeztek a fair játék követel­ményeiről. Grüner életveszélyes fouljai a 35. perc­ben elnyerték ugyan méltó büntetésüket azzal, hogy kiállítására vezettek, ez azonban nem tar­totta vissza a „33"-asok más játékosait, különösen Oláhot, a bokákra menő játéktól. Durvaság és indolencia jellemezte a „33"-ások játékát, amelyen sürgősen kell segítenie az egyesület vezetőségé­nek. különben menthetetlen pusztulásnak néz elébe a csapat.

    A két csapat teljesítményét tüzetesebben tag­lalva, megállapíthatjuk, hogy az NSC győzelmét . okosan, szépen és nyugodtan passzoló csatár­sorának s az egész csapatot átható nagy lelkese­désnek köszönheti; a második félidőben, mikor pedig a „33"-ások voltak frontban, sem csüggedt s adott alkalommal akcióba lépve, defenzívája el­lenére is javítani tudta a győzelem arányát. A köz­vetlen védelemnek könnyű dolga volt a rendszer­telenül dolgozó „33“-as csatársorral szemben. A fedezetsorban Ruck dolgozott jól, bár őt a bíró a második félidőben foult miatt kiállította. A csa­társor Künstlerrel az élén, szemrevaló passzjátékokkal dicséretreméltóan dolgozott s minden tagja rászolgált az elismerésre.

    A „33"-asok vereségének legfőbb oka Zsák indolens és rossz védése, s Gönner durvasága és kiállítása volt. Zsáknak az első és harmadik gólt feltétlenül ki kellett volna védeni, emellett nem­törődömsége átragadt társaira, s az egész csapat játékának jellemzőjévé lett. Oláh durva volt, Zloch, amikor akart, kitünően dolgozott, de visszahuzódott a komoly küzdelemtől — indolenciából. A csapat­ban csupán Boros I. és Vanicsek II. munkája ér­demel dicséretet, bár Kramer II. és Szántó is igye­kezett. Az NSC góljait Zsíros, Künstler (egyéni lefutásból) Spitz és Ruck (tizenegyesből) lőtték.

    Sporthirlap, 1919. december 1.