magyarfutball.hu

MTK - MAC 4 : 1 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 10. forduló
referee : Schiller Gyula
attendance:
  1. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.17, 20:39
    Boross III. karrierje. Szenzációs karriert futott meg aránylag rövid idő alatt Boross III., az MTK kapusa, aki a mult vasárnap a MAC elleni mérkőzésen védte az MTK kapuját. Boross a mult évben a KÉVE második csapatának kapusa volt, de miután régi egyesülete nem foglalkoztatta eléggé, bucsut mondott a KÉVÉ-nek ésaz MTK-ba ment, ahol aránylag elég rövid idő alatt került a bajnokcsapat tagjai közé.


    Sporthirlap, 1919 december 18.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.02.14, 22:54 (szerk.: 2022.02.15, 12:38)
    MTK — MAC 4:1 (1:0)

    Hungária-uti pálya, 4000 néző
    Bíró: Schiller Gyula

    A tradíciók alapján s a jelenlegi közhangulat közepette sokan izgalmas, nagy csatát vártak, sőt botránytól féltek. A tribün éretlenebb elemei min­dent megtettek ugyan a botrány érdekében, de hála a játékosok józanságának, a játék mindvégig megtartotta nyugodt menetét s egy két nagyobb foulttól eltekintve, meg tudott maradni a fair já­ték keretein belül.

    Az MTK uj csapattal állott fel. Az Angliából hazatért Hlavay játszott jobbösszekölöt, Orth centercsatárt, Braun kitiltása folytán Molnár került a jobbszélre, míg a balszárnyat Schlosszer és Hertzka alkották. A fedezetsorban Orth helyét Nyul foglalta el, míg jobbhalfot Kertész III. ját­szott. Hátvédek Feldmann és Mandl voltak, mig a kapuban Kropacseket Boros III. helyettesítette. A csapat ebben az összeállításban kiállotta a tűzpróbát, s az MTK sorozatos gyenge szereplései után végre ismét tetszetős, nívós játékkal örven­deztette meg a klub híveit Különösen a csatársor volt az, amely ezuttal kitett magáért Hlavay oly frissen, ötletesen és fürgén mozgott a jobbössze­kötő posztján, hogy már első játéka alapján bát­ran merjük állítani, hogy jobb lesz, mint valaha.Játékának legnagyobb dicsérete képpen állapíthatjuk meg, hogy csapatának legjobb embere volt Ügye­sen mozgott a jó technikájú Molnár a jobbszélen s a halszélen Herczka bizonyította be, hogy össze­hasonlíthatatlanul jobb e poszton, mint Nagy József. Orth egy kissé kényelmes volt, de techni­káját ezuttal is csillogtatta, mig Schlosszer tehe­tetlenségével valósággal kirítt a csapatból. A fedezetsor legjobb embere Nyul volt, bár partnerei ellen sem lehet kifogásunk. A két hátvéd jól dol­gozott, mig Boros III. debüje nem sikerült; izga­tottságával nem egyszer hozta komoly veszélybe az MTK kapuját.

    A MAC csapatában a közvetlen védelem és a fedezetsor végzett derekas munkát, mig a csatár­sor az MTK nagy technikai felsőbbségével szem­ben tehetetlen volt. Fehér a kapuban számos ve­szélyes labdát szépen mentett, bár a negyedik gólt több bátorsággal kivédhette volna. A két hát­véd, Szaífka és Okasek kitünően dolgozott s nagy agilitással látta el nehéz feladatát a halfsor is, amelyben Lenz és a Fodor helyén szereplő Weiner érdeme! elismerést, Kocsis egyelőre még csak formájának a legelején tart.

    Az első gólt Schlosszer szabadrugásából Hlavay fejelte az első félidő 16. percében. Ugyancsak ő lövi a második félidő 12. percében az MTK máso­dik gólját. AZ MTK harmadik gólját Schlosszer fejeli a 36. percben, s a 38. percben Orth szerzi meg a negyedik gólt. A 45. percben Feldmann handse miatt megitélt tizenegyesből éri el a MAC, Szaffka révén egyetlen gólját.
    Schiller Gyula kényes tisztét közmegelégedésre töltötte be.

    Sporthirlap, 1919. december 15.
     
  3. avatar: seamandarin
    2022.02.14, 21:52 (szerk.: 2022.02.15, 12:38)
    Elmarad a MAC.—MTK. mérkőzés. A vasárnap délutánra, a Hungária-uti pályán megállapított MTK. —MAC. bajnoki mérkőzés elmarad, mert a Magyar Athletikal Club valamennyi footballjátékosa karha-talmi szolgálatot teljesít.

    Pesti Hirlap, 1919. november 16.