magyarfutball.hu

Budapesti TC - ÚTSE 3 : 1 13:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 9. forduló
referee : Révész Béla
attendance:
  1. nela: 2.000
  2. Sporthírlap: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.13, 22:57 (szerk.: 2022.02.14, 11:25)
    BTC - UTSE 3:1 (1:1)

    Hungária-uti pálya, 2500 néző
    Biró: Révész Béla

    Kiss Menyhért lemondása folytán mint szükségbiró Révész Béla vezette a mérkőzést — s hozzá­tehetjük — határozottan gyengén. A második fél­idő 22. percében, a mikor a mérkőzés 1:1-re ál­lott, egy a síkos talajjal kellőkép indokolható rempliért teljesen érthetetlenül tizenegyest diktált az UTSE ellen, amelyből a BTC a vezető gólt lőtte. A bíró frappáns itéléte idegessé tette a csapa­tot, ami a 31. percben Dankó kiállításához, majd Miskovszky önkéntes eltávozására vezetett.

    Az UTSE legutóbbi gyenge eredményeit feled­tetni akarván, hatalmas lelkesedéssel és ambi- cióval feküdt bele a játékba, s könnyü csatárai a rendkívül síkos talajon az első félidőben olyan tetszetős kombinativ játékot produkáltak, amely mellett a BTC ebben a félidőben lélekzethez sem tudott jutni. A rövid lapos paszokkal dolgozó UTSE csatárok az első félidőben állandóan a BTC térfelében tudták tartani a játékot, s a 14. perc­ben Török révén a vezetést is megszerzik. A BTC támadósora csak a félidő vége felé jut az UTSE kapuja elé, ahol a 38. percben Lisszák I. a lab­dát Kollárnak lövi, akinek testéről az váratlanul az UTSE kapujába pattan.

    A második félidőben az UTSE könnyű emberei az első félidő fáradalmaitól elcsigázottan vissza­esnek, s a BTC kerül fölénybe, de csatárainak kapkodása miatt nem tud eredményt elérni, a mikor a 14. percben a fent jelzett tizenegyesből Kollár megszerzi a vezetést. Az UTSE ezután idegesen és kedveszegetten játszik, s Horváth a 34. percben a harmadik gólhoz juttatja a BTC-ét.

    A BTC csapata, jórészt nehéz testsulyu játékos, a mély talajon rendkívül bizonytalanul, határozot­tan gyengén mozgott, s csupán a második félidő­ben produkált valamelyest elfogadhatót. Stier a gólért nem okolható; a hátvédek: Kőszegi és Gruber jól dolgoztak. A fedezetsorban a betegségéből felépült Kanyaurek volt a legjobb. A csatársorban csak a két gyors szélső, Hajdu és Kollár érdemel említést.

    Az UTSE csapatának legjobb része a csatársor volt, a mely az első félidőben a legjobb formájára emlékeztető stílusban dolgozott; egyénileg Török és Szabó érdemel közülük dicséretet. Fáradhatat­lanul dolgozott a Hierbolz — Liszák II. - Rösler összeállításu halfsor, míg a közvetlen védelem szür­kén, de elfogadhatóan működőtt.

    Sporthirlap, 1919. november 3.