magyarfutball.hu

MAFC - Vasas 1 : 1 13:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 9. forduló
referee : Vértes Imre
attendance:
  1. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.13, 22:47 (szerk.: 2022.02.14, 11:18)
    Vas- és fémmunkások SC — MAFC 1:1 (1:0)

    Üllői-uti pálya
    Biró: Vértes Imre

    Mindenekelőtt meg kell dicsérnünk mindkét csapat tagjait, akik a zuhogó esőben csuszós tala­jon is lejátszották a nehéz mérkőzést. A rendkí­vül felázott talaj ugyszólván minden kombinációt lehetetlenné tett és rendszeres jó játékról egy pil­lanatig sem lehetett szó. A Vasasok csapatában a két hátvéd, Zatykó és Rákosi végeztek derekas munkát. A fedezetsorban Gottlieb volt a legjobb, Weisz helyén Reiner elég ügyesen játszott. A csa­társorban Pálffi, Koffler és Rucskai érdemelnek említést. A MAFC csapatában Kossár hátvéd, a fedezetek közül Smoling, míg a csatársorban Egri és Gaug játéka érdemel dicséretet.

    Az első félidő­ben nagyobbrészt mezőnyjáték folyik. A támadá­sokból mindkét csapat egyenlően vette ki a részét. A Vasasok támadásait nagyrészt Rucskai és Koffler vezették, míg a MAFC támadásait Gaug irá­nyította. Az első gólt a Vasasok érik el a 30 perc­ben olyképen, hogy Ginzery a kapuból kifutva védi Rucskai lövését, de az általa a mezőnybe továbbított labdát Koffler 16 méterről az üresen hagyott kapu ellenkező sarkába fejelte. Felállás után még egy jó alkalma nyílott a Vasasoknak gól elérésére, de Rucskai kiszökésból lőtt éles lab­dáját Ginzery szépen védte. Reick támadása ered­ménytelennek bizonyult és a MAFC támadásaival végződik a félidő.

    Szünet után mindenki az állóképesebbnek vélt Vasasok fölényes játékát várja, ámde a MAFC kitünően állja a „sarat”. A balszélen Gyuricskó vezet néhány támadást, majd a Vasas csatársor akcióit szereli le Ginzery. A 10-ik percben Rákossi hibásan hátrafejelt labdáját Egry elfogja és a lab­dára későn startoló Zatykót megelőzve, éles lapos lövéssel kiegyenlít. Felállás után változatos a játék képe. Az utolsó negyedórában a Vasasok némi fölénvbe jutnak, de a kapu előtt habozó csatáraik minden kínálkozó alkalmat elszalasztanak.

    Sporthirlap, 1919. november 3.