magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Budapesti AK 4 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.13, 21:44 (szerk.: 2022.02.14, 11:16)
    TTC - BAK 4:2 (1:1)

    Hungária-uti pálya
    Bíró: Weisz Ferenc

    A Károly és Geller nélkül felálló BAK már a startnál elvesztette minden esélyét a győzelemre, bár hívei a multheti nagy gólarányu győzelme után jó szereplést, sőt meglepetést vártak tőle. A csapat gerincének, Károlynak távolmaradását (Károly egy perccel elkésett és nem várták meg) alaposan meg­érezték a kék-feketék, s rövid fél óra alatt teljesen elkészültek erejükkel, ugy hogy a játék második félideje állandó TTC fölény jegyében tellett el, s a BAK csak szórványos lerohanásokkal kísérletezett.

    A TTC legénysége komoly tréningje megérdemelt gyümölcseként egységes csapat benyomását kel­tette, s ha csak egy kis szerencse támogatja ak­cióit, katasztrófáis vereséget mérhetett volna ellen­felére. (Két védhetetlennck látszó lövésüket csak a kapufa mentette, mig kapott góljaikhoz saját játé­kosai juttatták.) A kapuban. Braun személyében gyenge tartalék állott. A két hátvéd Hegyi és Fried szürkén, de hasznosan játszott. A fedezetsorban az uj centerhalf, Oravetz elfogadhatót nyujtott, de felesleges foultjairól kell még leszoknia. A csatár­sorban a két szélső, Mily és Neumann tetszett, bár a belsők is jól passzolnak.

    A BAK kapuját Spitzer igen gyengén védte. A két hátvéd Gutwillig és Szendrő nem a régi. A fedezetsorban játszott az öreg Rudas is — termé­szetesen gyengén. Erbstein és Deutsch sem játszot­ták ki szokott formájukat. A csatársorban csak a Donáth—Piskó pár mutatott hellyel-közzel elfogad­hatót, a többiek azonban igen gyengén dolgoztak.

    A vezető golt az első félidő 20. percében a TTC éri el Recht révén. A 28. percben Braun a TTC kapusa Takács részéről zavartatván, a labdát saját kapujába dobja.

    A második félidő első percében ujabb gólt ér el a TTC Procenko révén; majd a 15. és 44. perc­ben Maly és ismét Recht lövi a TTC további gól­jait A BAK második gólját oly módon éri el, hogy egy a TTC kapu előtt leeső magas labda Paukovits lábáról — a terézvárosiak kapujába jut
    .
    Sporthirlap, 1919. november 3.