magyarfutball.hu

ÚTSE - MAC 0 : 4

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 7. forduló
referee : Schiller Gyula
attendance:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.11, 18:59 (szerk.: 2022.02.12, 16:26)
    MAC — UTSE 4:0 (1:0)

    Népszigeti pálya
    Biró: Schiller Gyula

    Azoknak volt igazuk, akik az UTE elleni „hege­móniás" győzelmet nem ismerték el reális alapnak az UTSE képességeinek megítélésére. A vasárnapi mérkőzésben kitűnt, hogy az UTSE jó csapat, jobb mint amilyennek első mérkőzései után in­dult, de még nem edződött bele az elsöosztályu küzdelmekbe. Ennek tulajdonítható, hogy fölénye ellenére is nagy, meg nem érdemelten nagy gólkülönbségü vereséget szenvedett a MAC csapatá­tól. Tény, hogy a MAC-nak szokatlanul jó napja volt, de ha az UTSE kapusa nem véd olyan indiszponáltan, ugy semmiesetre sem lett volna na­gyobb a MAC győzelme a minimálisnál. A kapus mellett azonban hibásak ebben az UTSE csatárok is, akik sok gólhelyzetüket sorra kihasználatlanul hagyták.

    A MAC-ban ezuttal kitűnt az öreg jobbszárny, Rácz és Bodnár játéka, de jó volt a többi három csatár is. A védelem ellenben bizonytalánul végezte a dolgát, kivéve a halfsort, amelyben Lencz volta legjobb ember.

    Az UTSE s egyben a mezőny legjobb embere Liszák volt, a centerhalf. ugy a védelemben, mint a támadásban mindig a helyén volt, de természe­tesen a többiek helyett nem játszhatott.

    A mérkőzés heves iramban indul, egyenlő és változatos játék folyik, a kínálkozó gólhelyzetek azonban kihasználatlanul maradnak. A 37-ik perclben Rácz beadását Szalay Omelkához emeli át a gólba fejeli.

    Félidő 1:0

    A II. félidőben sem változik a játék képe, de mig az UTSE-t elkerüli a szerencse, addig a MAC a 6. perebcbn Bodnár kiszökése révén, a 18 percben Rácz félvonalrol indult lefutása révén ujabb két gólt ér el. A ne­gyedik gólt a balszárny szép összjátékából a 36.percben Szalai lőtte.

    Sporthirlap, 1919. október 20.