magyarfutball.hu

Törekvés SE - III. Kerület 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.11, 19:31 (szerk.: 2022.02.12, 16:49)
    Törekvés — IlI. ker. TVE 1:1 (1:0)

    Halom ­utcai pálya, 1800 néző
    Biró Gerö Ferenc

    Szerencsés ponthoz jutott a Törekvés csapata a balszerencsétől üldözött Vivókkal szemben. Gólokkal volt jobb a III. ker. TVE s ugy is in­dult a játék, hogy a Vivók biztos győzelmét kel­lett várni mindenkinek. Ám váratlanul Hönich I-nek, a csapat legjobb játékosának kiugrott a térd­kalácsa s a mérkőzésen végig csak statisztált. Az első félidőben a Vivó az erős nappal szemben játszik, keményen szorongatja a Törekvés kapu­ját, mig nem a 15. percben Hönich I. balesete miatt kénytelen volt felforgatni a csapatát. A Tö­rekvés néha-néha veszélyesen támad. A 32. perc­ben Garai, a Vivók kapusa könnyelműen véd, amit Csapkay ügyesen kihasznál s megszerzi a vezetést. Azonban a Vivóók tiz embere meglepő szépen dolgozik, de ebben a félidőben nem tud eredményt elérni.

    A második félidőben a Törekvés állandó véde­kezésre szorul. Csatárai csak ritkán jutnak támadó szerephez, mert a jobboldalt erősen elhanyagolják, míg a forszírozott balszárnyat a Vivók védelme erősen lefogja. A 25. percben Béky a 16-os vona­lon handset vét, a megitélt 11-est Szabó góllá ér­tékesíti (1: 1). Ettől kezdve kornert korner után érnek el a Vivók, több lövésük a kapufát éri s emellett még Dürrnek is szerencsés napja van. Az utolsó percben Csermely centerét Csapkay a kapu fölé lövi.

    A Vivók csapata 10 emberrel is igen egységes játékot produkált. Csatárai igen jól kombinál­tak, a kapu előtt azonban mindent elügyetlenkedtek. A halfsor derekas munkát fejtett ki, a két hátvéd sokat hibázott, a kapus bizonytalanul vé­dett. A Törekvés csapatán észrevehető a tréning­hiány. Egyedül a közvetlen védelem, valamint az elhanyagolt jobboldal mutatott elfogadhatót.

    Sporthirlap, 1919. október 6.