magyarfutball.hu

UTE - ÚTSE 0 : 1 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 6. forduló
referee : Vértes Imre
attendance:
  1. nela: 3.000
  2. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.11, 21:06 (szerk.: 2022.02.12, 17:04)
    UTSE - UTE 1:0 (0:0)

    Népszigeti pálya, 4000 néző
    Biró: Vértes Imre

    Az ujpesti hegemóniáért lefolyt küzdelem hatal­mas meglepetéssel végződött. A lelkesen és oda­adással küzdő UTSE csapata értékes győzelmet aratott kissé elbizakodottan játszó ellenfelén. Távol áll tőlünk, hogy az UTSE jól megérdemelt győzel­mének értékét redukálni akarnánk, csupán a tár­gyilagosság kedvéért kell leszögeznünk azt a tényt,hogy a mérkőzés elvesztésében nagy része van az UTE gólképtelen csatársorának. És ha a mezőny­ben közel egyenlő erejűnek is bizonyult a két csa­pat, a kapu előtt az UTSE sokkalta veszélyesebbé tudott válni. A játék képe eléggé élénk és válto­zatos volt. A gyors iramban vezetett támadásokata jól helyezkedő és hibátlanul működő védelmek fair játékkal szerelték le, csupán a mérkőzés utolsó perceiben kellett a birónak sűrűbben közbelépnie. Az UTSE csapatának főleg a fedezetsora játszott jól, amelyből Liszák II, fáradhatatlan agilitása emel­kedett ki. Szívós és hasznos segítőtársa volt á két szélső fedezet, akik közül Hierholc játéka érdemel dicséretet.

    A csatársorban Tomann és Török tetszett a leg­jobban. Rendszeres csatárjátékot nem igen láttunk és kombinációk helyett inkább egyéni akciókkal kísérleteztek. A védelem kifogástalanul látta el fel­adatát. Legnagyobb dicsérete a védelemnek, hogy csupán egy lövés ment a második félidőben az UTSE kapujára.

    Ugyanez a körülmény azonban egyben lesujtó bírálatot mond az UTE csapatáról. A négy válo­gatott csatár teljesítménye sivár és kietlen képet nyujtott. Egyedül Kósa finom és intelligens játéká­ban csillant fel néha egy-egy ötlet vagy kombi­náció. Teljesen letört á csapat középfedezete, Baubach, aki sem tempóbirásban, sem játékban nem közeliti meg régi formáját. Király tul erősen, sőt helyenkint durván járszik. Milosovics jó volt,de támogatás hijján gyengének bizonyult az ellen­fél csatáraival szemben. A mezőny legjobb embere Vogel II volt, aki ma is igazi reprezentatív stílust játtszott ki. Knoll hibátlanul védett, a kapott gólt nem menthette.

    Az első félidő változatos játék után eredmény­telenül telt el, bár az UTE-nak számos kedvező alkalma nyilott eredmény elérésére, de csatárai tehetetlenségén minden megtört. Szünet után erő­sebb az iram. A 23. percben Neufeld jobbszélső beadásából Tomann lövi a győzelmet jelentő gólt. A játék vége felé az UTE nagy fölénybe kerül, Vogel II. a csatársorba megy előre Schallerral cserélvén helyet, de a kiegyenlitést az UTSE lel­kes védelme megakadályozza.

    Sporthirlap, 1919. október 13.