magyarfutball.hu

Budapesti AK - MAFC 0 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 6. forduló
referee : Nyúl Dezső
attendance:
  1. nela: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.11, 20:43 (szerk.: 2022.02.12, 17:01)
    MAFC - BAK 2:0 (1:0)

    Üllöi-uti pálya
    Bíró: Nyul Dezső

    Nagy közönség nézte végig ezt a játékot. Leg­többen a football játék szépségét mentek ki ez alkalommal élvezni; a nézők sorában többségben voltak azok, akik a játékban a pikantériát keresik s kimennek a legkisebb pályára is, ha ezt meg­találhatják. A két utolsó helyen álló csapat élet­halál harca pedig, különösen azért, mert mind a kettő pont nélkül volt eddig, ígért ilyen pikanté­riákat.

    Hát ami a játékot illeti, az némileg csalódást hozott a nézők többségének. Csak az egyik csapat érezte át teljesen a mérkőzés jelentőségét, csak az egyik csapat szedte össze minden akaratát és a tudományát is, hogy — ha törik, szakad — meg­nyerje a mérkőzést. Ez a MAFC volt. Régen láttuk a technikus csapatot ilyen okosan, beosztással és ami a fő, önfeláldozással játszani, mint ma. Min­den ember ment a labdára, öreg, fiatal egyaránt,s egv alkalmat sem hagytak kihasználatlanul, hogy az ellenfél kapuját megközelítsék. Igaz, hogy né­hány uj erővel erősödött a csapat. Kitűnő tehet­ség a balszélen játszó Gyuritskó, akit Miskolczról igazolt át a MAFC, Ha nem is tud annyit, mint elődje, de feltétlenül hasznosabb a centerhalfban játszó Müller is. A csapat legjobb része egyébként a védelem volt, amely kevés technikai készültségét is nagyszerűen tudta harcba vinni s egymásután szerelte le a BAK csatárok támadásait. Ginzery azonban bizonytalanságával maga teremtett egy­-két nehéz helyzetet.

    A BAK unottan és enerváltan játszott, mint mindig. S emellett minden játékosuk, kivéve Szendrőt, még szokott formáján is alul szerepelt. Még Károly is szokatlan gyenge volt. Kritikán aluli csatársora van a BAK-nak, amely képtelen egészséges akcióra.

    Az első félidőben a BAK van ugyszólván állandó fölényben, azonban a MAFC védelme kitünően tartja magát s minden támadást visszautasít. A MAFC kevés támadása eredményesebb, mint a BAK-é, mert egy kapu előtti kavarodásból Gyu­ritskó váratlan lövése a gólba is jut. A II-ik félidő­ben megváltozik a kép. A MAFC, egy gól előnyé­nek tudatában, egészséges összjátékkal tör állan­dóan a BAK kapuja felé s csak Teuffel abszolut gyenge szereplése a gól előtt akadályozza meg,hogy a MAFC több ízben nem tudja a győzelmet biztosító gólt megszerezni. A BAK ebben a fél­időben egy pillanatra sem veszélyes, egy messzi­ről lőtt labdát azonban Ginzery majdnem a ka­puba ejt. Végre a félidő vége felé ugyancsak Gyu­ritskó az, aki egy, a védelem által röviden védett labdát biztosan helyez a gólba. A BAK most szo­kott durva játékstílusát veszi elő, aminek következménve Donáth kiállítása lett. A MAFC támad tovább is, de az eredmény már nem változik.

    Sporthirlap, 1919. október 13.