magyarfutball.hu

MAFC - ÚTSE 0 : 1 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 5. forduló
referee : Fiedler Konrád
attendance:
  1. Sporthírlap: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.11, 22:12 (szerk.: 2022.02.12, 17:17)
    UTSE - MAFC 1:0 (1:0)

    Millenáris pálya, 1000 néző
    Bíró: Fiedler Konrád

    Az UTSE teljes csapattal, a MAFC az Egri centercsatár helyén Adorjánnal állott fel. Az UTSE sokkal jobb volt ellenfelénél s csupán a belsőcsatárok ügyefogyottságán mulott, hogy csak legminimálisabb arányban vivta ki a győzelmet. A győztes csapatban különösen a védelem, a centerfedezet és a két szélső csatár játéka emelke­dett ki. A MAFC minden technikai tudás nélkül, rendszertelenül s a második félidőben még minden lelkesedés nélkül is küzdött. A csatársor egyetlen egészséges labdát sem kapott a fedezetektől. Dvorzsák centerhalf sehogy sem találta a helyét. Az első-félidóben Reick, aki jobbszélsőt játszott, megsérült s 25 percig nem játszott. A MAFC-ból különben Gyuricska balszélső volt a legjobb, de elfogadhatóan játszott dr. Smóling, Ernst és Kossár is.

    Az első félidőben az UTSE hátszéllel játszva, állandó fölényben volt és a 25. percben egy Ginzery által hibásan védett labdát Szabó a kapuba juttatta. A MAFC-nak ebben a félidőben nem volt egyetlen gólhelyzete sem.

    A második félidő első perceiben a MAFC előtérbe jutott, de játékosai egyenetlenkedni kezdtek s ezért nem tudtak komolyan támadni. A 27. percben Ginsery bravurral védett, a 42. percben a UTSE centercsatára 3 méterről biztosnak látszó gólt hibázott.

    Sporhirlap, 1919. szeptember 29.