magyarfutball.hu

ÚTSE - III. Kerület 0 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.10, 19:45 (szerk.: 2022.02.11, 11:14)
    III. ker. TVE - UTSE 2:0 (1:0)

    Népsziget, 4000 néző
    Biró: Biró Sándor

    A népszigeti pálya közönsége rendkívül erős iramu, változatos lefolyásu mérkőzésnek volt a tanuja, amelyből a rutinirozottabb Vivók kerültek ki győztesen. Az UTSE vereségét annak tulajdo­níthatja, hogy Liszák I. a második félidőben ön­kényesen felforgatta a csapatot s ezzel, valamint egy sereg faultjával teljesen megbénította a csapat egységes játékát. Az első félidő 4. percében a Hönich fivérek a kapu előtt összefutottak, Hönich I. a kapuba fejelte a labdát, öccse azonban az összeütközés következtében annyira megsérült, hogy végig statisztálni volt kénytelen. Röviddel ezután az UTSE kapusa is megsérült védés köz­ben s mintegy husz percen át 10 emberrel játszott a csapat. Ebben a félidőben az UTSE volt a jobb, a kapu előtt azonban csatáraik lassan mozogtak. A Vivók csak a félidő vége felé jutottak szóhoz.

    A második félidőben a Vivók támadása kornert hozott, majd Hegyi III. foultja révén az UTSE ju­tott kornerhez. Ezután az UTSE játékkedve el­lanyhul, úgyszólván feladja a küzdelmet s a Vivók fölénybe jutnak. A 43. percben Schrott lövéséből a III. ker. TVE megszerzi második gólját.

    A Vivók csapatában a match alatt változás tör­tént. Hönich I. ugyanis jobbösszekötőnek volt beállítva, de amikór tiz emberrel játszott a csapat, kénytelen volt a centerhalf helyét elfoglalni. Hönich csapatának mindvégig főerőssége volt. Hibáztatjuk, hogy idegességében tulhangosan kritizálja és ezzel zavarja játékostársait. A védelem­ben Stark volt kitűnő. A csatársor csonka létszám­mal is szépen dolgozott.

    Az UTSE játéka ma csalódást keltett. Különösen védelme volt gyenge. A fedezetsorban a szélsők megfeleltek, a centerhalf ellenben idegesen dolgo­zott. A csatársor most is szépen kombinált, de lassuságuk mellett képtelenek voltak eredményt elérni.

    A közmegelégedésre bíráskodó Biró Sándor biró a mérkőzésen ünnepelte tiz éves bírói jubileumát.

    A csapatok igy állottak fel:
    III. ker. Garai—Haragos, Stark, Breuer, Hönich I., Csáki, Hönich II., Szabó, Hegyi III., Schrott, Breuer II.
    UTSE. Miskovszky—Dankó, Liszák I.—Hierholz. Liszák II., Rössler—Neufeld, Galy, Szabó, Thoman. Blahuta.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 8.