magyarfutball.hu

Budapesti TC - III. Kerület 4 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.11, 23:46 (szerk.: 2022.03.15, 16:43)
    BBTC: Palcsek —­ Kőszegi I., Gruber —Rauchmaul, Szabó S., Kanyaurek— Hajdu, Schweng, Pócz, Horváth, Szántó.
    III. ker. TVK: Neuhaus — Stark, Hu­szár — Totisz, Kléber, Schwitzer — Klug, Horváth, Ébel, Göttler, Schwarz.

    Nemzeti Sport, 1921. február 21.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.11, 23:42 (szerk.: 2022.03.15, 16:43)
    BTC - III. ker. TVE 4:3 (2:2)

    Millenáris, 1500 néző
    Biró: Nagy LászIó

    Kellemes meglepetésére a közönségnek, változatos, heves iramu, abszolut fair mérkő­zésben volt része, amire éppenséggel nem számított a mult héten produkált formák után. Különösen kellemesen hatott a BTC játéka Meglátszott a csapaton, hogy okult a mult vasárnapi kudarcon, letett a durva. emberre menő játékról a csak egy cél lebegett a szeme előtt: a labda és a játék becsületes, korrekt szelleme, A tiszteséggel végzett munkának a gyümölcse nem is maradt el: értékes győze­lem jutott osztályrészéül. A csapat harmonikusan dolgozott s mindegyik része a lehető legjobban oldotta meg a feladatát. A véde­lemben Kőszegi emberfölötti munkát végzett, hatalmas felszabadító rugásai mérhetetlen hasznot jelentettek, Grubert láttuk már jobb­nak is, Palcsek pedig néhány labdát ígen ügyesen fogott, a gólokat ellenben nem védhette. A fedezetsor egyöntetű játékával feladatának magaslatán állott, Kanyaurek kitűnő helyezkedése és a szélsö halfok agilitása a BTC fedezetsorát a legjobbak közé állítja. A csatár or eredményességét elősegítette Pocz és Schweng agilitása, a szélsők gyorsa­sága, Horváth pedig ezuttal fair játékával járult hozzá a siker kivívásához.

    A III. ker. TVE csapatának játéka szemre tetszetős volt, ám nem bizonyult ezuttal hasznosnak is. Kiemelkedett az elpusztithatatlan Stark játéka. Ő volt a mezőny legjobb embere s igen sokszor tört meg rajta az el­lenfél támadása. Helyezkedése, kiadós rugásai egyaránt a legjobb hátvédeink közé emelik. A fedezetsor munkája fogyatékos, nem tá­mogatja kellően a támadást és inkább a vé­delemre fekteti a fő sulyt. A csatársorban Schwarz volt a legjobb, de eléggé helytelenül, elhanyagolták társai. Nenhausz a negyedik gólt védhette volna. A bíróval szemben tanu­sított ingerlő magatartása elítélendő s rászol­gált legalább egy kis házi fenyítésre.

    A vezető gólt a III. ker. szerezte meg Horváth révén, majd a BTC kiegyenlítéshez jut Stark öngólja révén. Ezután a BTC ke­zébe kerül a vezetés Pócz góljából, de Hor­váth egalizál. A szünet után lövi Pócz a har­madik gólt, amelyre ugyancsak Horváth felel kiegyenlítő góllal, mig végre Pócz ujabb gólja megpecsételi a meccs sorsát a BTC javára.

    Sporthirlap, 1921. február 21.