magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Vasas 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.09, 23:38 (szerk.: 2022.03.15, 15:39)
    TTC — Vasasok 1:0 (0:0)

    Üllői-uti pálya
    Biró: Schiller Gyula

    A TTC—Vasas mérkőzés ismét azt bizo­nyította be, hogy a futballjátékban nem ele­gendő az eredményes szerepléshez a játék­tudás, kell még ahhoz jó adag szerencse is. A mai mérkőzésen a Vasasok az egész játék folyamán, de különösen az első félidőben, olyan technikai és stilusfőlényben voltak a TTC fölött, hogyha az gólokban kifejezést nyerhetett volna, a TTC-nek két-három gólkülönbséggel kellett volna elvesztenie a mér­kőzést.

    A Vasasok akcióit azonban nem kísérte szerencse, hiába ült ott negyedóráig a TTC kapu előtt. A TTC beckjei önfeláldozóan védekeztek, idején léptek közbe s igy jó helyzetet keveset teremtettek a VasasoK, Ha azonban ez mégis sikerült, ugy a csatárai hibázták el; vagy kapu mellé helyeztek, vagy pe­dig gyengén sikerültek a lövéseik.

    A TTC-nek ritkán volt alkalma lejutni a Vasasok kapujáig s ennélfogva, ritkábban volt alkalmuk hibázni is. Az a tény pedig, hogy Rosenberg balszélső centerezésnek szánt labdáját a Vasas kapus a gólba engedte, minden ellenük szóló momentum mellett is nekik biztosította a gvözelmet. S minthogy a futballban mégis csak a gól jelenti a két pontot s nem a szebb, de eredménvtelen játék, igy a TTC is győztese lett a mai meccsnek.

    A mérkőzés fent leírt lefolyásából követ­kezik, hogy a győztes csapatnak a legjobb része a védelem volt. Ebben is külön elisme­rés illeti az öreg Friedet aki lelke volt a vé­dekezési taktikának, ugyszintén Palkovicsot aki a Vasasok veszélyes jobb szárnyát bizto­san fogta le. Már kevesebb jót lehet mondani a csatársorról, mely ismét nem volt egységes.
    A csatársor egyes tagjai önzők és elfeledkez­nek arról, hogy a futball társasjáték. Ebben Bornstein vezetett, míg a csatársor aránylag legjobb embere Maly volt.

    Á Vasokban a szokott jó volt a két bekk, különösen Stengel; a halfsor is jól támogatta, Gottliebbel élén a csatársort. A csatársor játéka ellen sem lehetne kifogást találni, ami az összjátékot és kombinativ képességet illeti: a gól előtti erélytelenség azonban régi bajuk, amely, mint a niulíbaa sokszor, ezuttal is elővette őket. Egyénileg ismét Rákosi és Hímmel volt a legjobb közöttük,
    A TTC 10 emberrel kezd s a Vasasok elejétől végig fölényben vannak. A második félidőben szóhoz jut a TTC is s a balszélsö fenti módon elért góljával megszerzi a győ­zelmet.

    Sporthirlap, 1920. december 20.