magyarfutball.hu

Vasas - Terézvárosi TC 3 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.30, 00:01 (szerk.: 2022.03.30, 09:01)
    Vas- és fémmunkások SC — TTC 3:2 (1:0)

    Hungária-ut
    Biró: Gerö Ferenc

    Az I. osztályból való kiesés veszélyétől igyekezett mindkét fél megszabadulni, és ennek következtében mindkét csapat keményen küzdött a győzelemért. A Vasasok valamivel jobbak voltak, az eldöntetlen eredmény mindamellett jobban megfelelt volna az erőviszonyoknak. Az első félidőben a Vasasok szél ellen játszanak, eredmény azonban csak a 42-ik percben adódik. Katzer lefut, centerezett labdáját Jellinek elfogja és a hátvédek és a kifutó kapus mellett a kapuba helyezi.

    A II. félidőben a Vasasok támadnak, de Katzert biztos gólhelyzetben elgáncsolják. A megítélt 11-est Koffler belövi. Ezután a TTC erősen támad és a 26. percben Nyerges hibájából Pro- cenkó gólt ló. A 31. percben Maly utján kiegyenlít a TTC A csapat ekkor oly lelkesen dolgozik, hogy a győzelmet is megérdemelte volna. A győztes gólt a 39. percben Szentmik- lóssy lőtte 35 méterről. A TTC kapusa erősen elnézte a labdát. A gól lehangolja a TTC-t és a Vasasok továbbra is fölényben maradnak, ujabb eredményt azonban nem érnek el. A Vasasok védelmében ezuttal csak Zatykó felelt meg.

    A fedezetsorban Makovi dolgozott ésszerűen, Tomecskó csak idónkint mutatott formát. A csatársor szépen kombinált, de lövésekkel csak a balszárny próbálkozott. Koffler gyengébb volt a szokottnál.

    A TTC védelme idegesen dolgozott, egyedül Fried volt kifogástalan. A fedezetsorban Paulkovics és Friedmann fáradhatatlanul és lelkesen dolgozott. Győri gyengén játszott. A csatársorban a Maly—Recht— Procenko jobbszárny volt ezuttal a jobbik, mig Höffiinger, de különösen Wéninger igen mérsékelten játszott.

    Sporthirlap, 1922. május 22.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.05, 14:03 (szerk.: 2022.03.30, 09:01)
    Hungária-ut, Bíró: Gerő Ferenc

    TTC játszik az első félidőben széllel hátban, mindamellett Vasas a többet támadó, többnyire a belsők összjátékával, de bőven foglalkoztatják a szélsőket is. Katzer egyik lerohanása után élesen, laposan centerez, a ráfutó Jellinek az üres kapuba lövi. A második félidő elején már Katzert lövő helyzetben buktatják, a megítélt tizenegyest Takács védhetetlenül a sarokba pliszírozza. A gól után hihetetlen energiával fekszik bele a TTC, Maly szép beadását Procenkó a gólba fejeli. Recht húz el azután a védelem mellett, beadását Maly hatalmas rohammal fogva, kiegyenlít. A győztes gólt Szentmiklóssy szerezte meg 30 méteres szép lövéssel.

    Vasas: Nyerges — Zatykó, Stengl — Ivlakovi. Sztojka. Tomecskó — Kofler, Takács. (a többi név hiányzik)
    TTC: Füleki — Fried, Kovács — Győri, Friedmann, Palkovics — Maly, Recht, Procenkó, Höflinger, Weininger.

    Nemzeti Sport, 1922.05.22.