magyarfutball.hu

III. Kerület - MAC 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 13. forduló
referee : Vértes Imre
attendance:
  1. Sporthírlap: 2.000
  2. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.14, 12:51 (szerk.: 2021.06.14, 18:38)
    III ker. TVE-MAC 1 : O (1: 0) Határ- utcai pálya. — 2000 néző — Biró Vértes Imre.

    Múlt vasárnapi debüjén mindkét csapat respektabilis eredményt ért el, már találkozá­sukat tehát méltó érdeklődéssel kisérte a fut­ball közönsége. A III. ker. TVE-nek jutott a győzelem és sikerét elsősorban fedezetsorának köszönheti, hogy játékosait lelkes ambíció és győzni akarás hatotta át. Ezzel szemben a MAC fedezetsora nem állott feladatának ma­gaslatán, nem támogatta csatársorát s inkább a védelembe húzódott, csatárai ezideig túlságos önbizalommal, csaknem indolenciával dol­goztak.
    A III. ker. TVE csapatában Neuhaus kapusnak nem volt komolyabb védeni valója. A két beck hibátlanul látta el feladatát és könnyen verte vissza a MAC erélytelen táma­dásait. A halfsorban Stark végzett hasznos munkát, de a két szélső half is elsőrangút nyújtott úgy a védelmi munkában, mint a labdaadogatásban. A csatársor legjobb embere Hegyi balszélső volt, aki gyors lefutásaival és pontos centerezéseivel mindenkor veszélyt jelentett az ellenfél kapujára. Mellette még kivált Schwarcz center gyors akcióival és okos labdaadogatásaival. Az egész csapat egy jól összeszokott, energikus együttes benyomását teszi, amely még szép eredményeket érhet el, különösen akkor, ha játékosai leszoknak a sok, fölösleges beszélgetésről és foultról.
    A MAC legkompletebb csapatával ment a küzdelembe. A csapat egészben véve jó, kü­lönösen a közvetlen védelem, csak a csatár­sorban van hiba. A fedezetsorban csak a tak­tikát lehet kifogásolni. Fehér ismét bizonysá­gát adta nagy klaszisának, Szaffka tiszta lab­dákkal szemben labdabizíos, jó rugó techni­kája, de zavaros helyzetben bizonytalan ós tul kényelmes. A halfsorban Weiner volt a leg­jobb, Kocsisnak még kevés a tréningje. Kovásznay egy jó half minden tulajdonságá­val rendelkezik de gyönge még a fizikuma. A csatársorban, a mely a mezőnyben tetszető­sen kombinált egyénileg a két szélső gyors lefutásával és Simon inteligens játékával tűnt ki. & két összekötő játékából hiányzik az Összeszokottság.
    Nívós, gyors ós változatos játék iolyt a melyben hol a MAC, hol A III ker.TVE kapuja előtt volt a játék.

    Sporthírlap, 1920. szeptember 6.