magyarfutball.hu

Budapesti TC - Törekvés SE 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.29, 23:57 (szerk.: 2022.03.30, 08:56)
    BTC — Törekvés 2:1 (2:1)

    Hungária-ut, 2000 néző
    Biró: Nyúul Dezső

    A kiesés veszélyétől való megszabadulás lelkes játékra sarkalta a BTC csapatát, amely megérdemelt biztos győzelmet aratott az unottan játszó Törekvés felett.
    Palcsek megbízható kapusnak bizonyult. A hátvédek közül Orbán a jövő hétvédőjének Ígérkezik. A Rauchmaul, Kanyaurek, Szabó fedezetsor volt a csapat legjobb része. A csatársorból Szántó—Schweng balszárny tűnt ki. Pócz javuló formát mutatott. Horváth a mezőnyben hasznosan dolgozott, Hajdu centerei ezuttal nem sikerültek.

    A törekvés mai játéka nagy csalódást keltett. Nagy hiba volt a beteg Hajóst beállítani, aki igen gyengén játszott. A védelemben egyedül Dürr felelt meg. Siegl ugy a védelem, mint a csatársor támogatásában kitűnőt produkált. Csermely kényelmes volt. A csatársorban Szántót elhanyagolták. Kautzky Hirzerrel megértőén dolgozott, ellenben az ujonc Wéber egyelőre nem vált be. Weisz félénken játszott.

    A BTC már az első percben megszerezte a vezető gólt olyan módon, hogy Vass kézzel leütötte a labdát s a megítélt 11-est Pócz belőtte. Továbbra is a BTC támad és az 5. percben Pócz újabb gólt lő. A Törekvés erős támadással felel és a 12. percben Hirzer szép lövése a hálóba jut.
    A szél ellen játszó BTC többet támad de Dürr szépen véd.

    A II. félidőben változatos a játék. Mindkét csapatnak voltak gólhelyezetei, ezeket azonban a védelem kellő időben parírozta.

    Sporthirlap, 1922. május 22.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.05, 14:00
    Hungária-ut. Bíró: Nyúl Dezső

    Szél ellen kezd a BTC, nyomban lekerül ellenfele kapujához. Vass rálőtt labdával hendszet vét s a tizenegyest Pócz góllá értékesíti. Három percre rá Szántó szabadrúgásából Dürr a labdát Pócz elé öklözi, ki hatalmas erővel a kapuba vágja. BTC továbbra is a támadó, azonban szabadrúgásból Törekvés kerül előnyös helyzetbe, Horváth szép lövése után Weber Hirzer elé tolja a labdát, ki biztos lövéssel szerzi meg csapata egyetlen gólját.
    A második félidőben széllel hátban nagyobbrészt BTC-fölény, sok jó gólhelyzetet mulasztanak el s lövéseik célt tévesztenek. A Törekvésnek volt alkalma kiegyenlítésre, de hiányzott hozzá a kellő erély.

    BTC: Palcsek — Orbán, Kőszegi — Szabó, Kanyaurek, Rauhmaul — Hajdú, Horváth, Pócz, Schweng, Szánthó.
    Törekvés: Dürr — Vass, Horváth — Csermely, Hajós, Siegl — Szántó, Kautzky, Weber, Hirzer, Weisz.
    Nemzeti Sport, 1922.05.22.