magyarfutball.hu

Törekvés SE - Budapesti TC 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: erdosor
    2018.09.25, 16:36 (szerk.: 2018.09.25, 17:33)
    Halom-utca. Bíró: Schiller.

    Erős és heves iramú mérkőzés, amelyből a lelkesebb csapat került ki győztesen. A mérkőzést rendszertelen csapkodás jellemezte, összjátéknak se híre, se hamva.
    BTC támadással kezdődik a félidő, a vasutas csapat csak ritkán jut frontba, de annál veszélyesebb, a 23. percben Hirzer balszélső kicselezi a BTC-védelmet és védhető gólt rúg, amelyet a piros-fehér csatársor a 29. percben Tichowsky révén remekül helyezett labdával egyenlít ki. A félidő vége felé a játék ellankad. A II. félidőben elkeseredett küzdelem folyik a győzelemért, de a jól működő TSE védelmen minden BTC-támadás megtörik. A piros-fehérek többször kezükben tartották a mérkőzést, de a csatárok legjobb helyzetekben hibáztak.
    A 26. percben szerzi meg Chambré a vezető gólt Weisz passzából egy remek 20 méteres csavart lövéssel. A BTC elkeseredetten küzd az egyenlítésért, de eredménytelenül. Mezőnyjátékkal ér végét a mérkőzés.
    A győztes csapat a sportszerűtlenül viselkedő Hajós és Micsinay helyén tartalékkal állott ki. Míg a BTC rendes csapatából 7 játékos hiányzott.
    A mezőny legjobb embere Hirzer (TSE) volt. Weisz, Csermely és Wetzer mutattak még biztatót. A BTC-ben Poócz, Tichowszky és Rauchmaul játszottak jól.

    Törekvés: Dürr—Horváth, Vass—Csermely, Wetzer, Siegl—Szántó, Weisz, Bartos, Chambré, Hirzer.
    BTC: Palcsek—Kis, Geschlecht—Nagy, Rauchmaul, Horváth II— Schnewaisz, Haselka, Poócz. Tichowszky, Schweng.

    Nemzeti Sport, 1921.09.05.