magyarfutball.hu

Budapesti TC - Zuglói VII. Ker. AC 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.18, 23:16
    BTC—Zugló VII. ker. 1:0 (0:0)

    — A BTC csak a második félidő közepén tudja megfosztani Zuglót a pontszerzés lehetőségétől.

    BTC: Palcsek— Orbán, Gruber— Borsányi, Zsin, Schweng— Hajdu, Horváth II, Horváth III., Tichovszky, Brauchler.
    Zuglói VII ker. AC: Eitner— Juhász, Blasko— Pollák, Pálffy, Ellinger —Dobó, Brenner, Sefcsik, Kittl, Kovács.
    Üllői-uti pálya. Bíró: Gerő Ferenc.

    BTC kezd

    és jobbszárnya révén azonnal támadóan lép föl, de Horváth III. gyenge lövése Eitner zsákmánya lesz. Zugló nem marad adós és Pálffy akciója az 5. percben szabadrugást eredményez, melyet Borsányi tisztáz. A 8. percben Sefcsik lendületes áttörése kecsegtet eredménnyel, de a belsők messze elmaradnak mögötte. A labda leadására így nincsen alkalma, éles szögből lövést kísérel meg tehát, a labdát Palcsek kiejti és Borsányi ment. A BTC ettől kezdve egységesebb játékával némi fölénybe kerül, Hajdu gyors lefutásai állandó veszélyt jelentenek, de Tichovszky bosszantó lassuságával mindent ront. A 14. percben Sefcsik váratlan szöktetése készületlenül találja a BTC védelmét. Dobó szép beadással fejezi be lefutását, Palcsek kifut és csak a szerencse menti meg a piros-fehérek kapuját. A 17. percben Zsin szép labdájával Hajdu megszökik, ivelt beadása Horváth II. fejéről a befutó Brauchler elé kerül, ki azonban közelről kapu fölé lő.
    A 26. percben Horváth III áttör Zugló védelmén, de Juhász erélyes belépéssel, illetve bokarugással megállítja. Horváth elterül a földön és kiviszik, a bíró pedig szabadrugást ítél a 16-os vonalról, amelyet Horváth II élesen irányít a kapu jobb sarkába, azonban Eitner bravurosan ment. Zuglónak most következő erőtlen támadásait Borsányi, illetve Orbán verik vissza, majd Kittl lépi át jó helyzeteiben a labdát, míg Kovács lefutását a s a belsők lekésik. E sorozatos balsikerek után a csapat visszaesik. Különösen szembetűnő a visszahanyatlás a halfsoron, amelyben csak Pálffy önfeláldozó játéka tartja a lelket.
    A BTC most nagyobb fölénybe kerül, de a tömörült zuglói védelem önfeláldozásán eredménytelen marad minden igyekezete. Egyetlen említésreméltó mozzanat Juhász vétette hendszből kifolyólag a 16-os vonalról megítélt szabadrugás, amelyet Horváth II. emberbe lő, majd a Hajduhoz került labdát ugyanő a kapu mögé küldi. Hajdu gyors lefutása fejezi be a félidőt, de gyenge beadását Blaskó elfogja és továbbítja a mezőnybe.

    Helycsere után

    a BTC a sérült Horváth III nélkül áll fel és nem lankadó erővel küzd a vezető gól eléréséért, viszont Zugló is igyekszik a megcsappant létszámot kihasználni és az 5. percben Kovács , lefutása és egyéni áttörése kedvező helyzetet is teremt a részére. Kovács azonban jó pozícióban Palcsek kezébe helyezi a labdát. A 7. percben Horváth III. sántikálva megjelenik a pályán, de használni már alig tud csapatának. Ezért és Tichovszky hasznavehetetlensége miatt Horváth II. a szélsőkre való játékot forszírozza, s e taktikában hűséges segítőtársa Zsin, aki szebbnél-szebb labdákkal látja el a gondjára bízott szárnyakat. A 10. percben ismét szóhoz jut a ZAC, de Kovács—Kittl—Sefcsik akcióját Borsányi szétzavarja. Majd Dobót Gruber szereli, azután Dobó ujabb szép akcióját Schweng taccsra szereli. Hasonló sors éri Kovácsot, akit Borsányi tesz ártalmatlanná.
    Ezután ismét a BTC veszi át a vezetőszerepet. Schweng—Tichovszky Brauchler kapásból továbbított összjátékkal közelítik meg az ellenfél kapuját, de Brauchlert Juhász a kritikus pillanat előtt leszereli. Sefcsik váratlan rajtaütését Borsányi hiusítja meg, a labda azonban Sefcsiknél marad, kapura lő, a labda a beugró Schwengról Orbánhoz kerül, aki végül a mezőnybe továbbítja.
    A 21. percben meleg helyzet a ZAC kapuja előtt: Schweng mintegy 30 méterről váratlanul a kapura lő, a labda Eitner kezéről a felső kapufára pattan, de még van ideje arra, hogy a kapufáról visszaesett labdát a ráfutó Horváth III. elől elfogta. Közben a segíteni akaró Zsint faultolják s a megítélt szabadrugásból Horváth II éles lövése a felső sarok mellett süvit el.
    A 25. percben Horváth II. kapásból továbbított lövése foglalkoztatja Eitnert, míg Zugló megindított támadását Borsányi szereli le.
    A 27. percben Zsin labdájával Hajdu lefut a szélen, átadásából Horváth II. áttör a védelmen s bár faultolják, lövése a kapufáról a mezőnybe pattan és a sántikáló Horváth III nyugodtan a hálóba helyezi.
    Az invalidus Horváth III most helyet cserél Hajduval, hogy a szélen statisztáljon. A gól felélénkíti a lanyhuló játékot, amely néha tul is lép a megengedett határokon. Ennek az eredménye a 32. percben Brenner kiállítása. Sorozatos fauljaiért zárta ki a bíró a játékból. Zuglónak tíz főre olvadt csapata még egy kétségbeesett erőfeszítést tesz. Dobó előre adott labdájára Sefcsik rafut, de az utolsó pillanatban Borsányi ment. A piros-fehérek támadását Horváth III. és Brauchler offszeidjei akasztják meg, míg Horváth II fordulatból leadott lövése a kapu fölé jut. A 43. percben Horváth III-at a büntető területen belül gáncsolják, a megítélt 11-est Horváth II. lövi, de Eitner kornerre véd. Még Orbán szabadrugása jelent veszélyt Eitner kapujára, de Eitner a lövést biztosan fogja.

    Sporthirlap, 1924. március 10.