magyarfutball.hu

Zuglói VII. Ker. AC - Budapesti TC 3 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.29, 21:31
    A BTC a második félidőben nem tudta kihasználni fölényét a lelkesen játszó Zuglóval szemben.

    Zugló VII. ker. AC-BTC 3:0 (1:0)

    Lóverseny-téri pálya. —3000 néző. — bíró: Schiessler József. —

    Zugló: Drahos — Juhász, Blaskó — Dobrer, Pálffy, Ellinger — Vacsek, Brenner, Sefcsik, Kittl, Neumayer. —
    BTC: Buday — Orbán, Geschlecht — Borsányi, Buchnitz II, Gruber II — Horváth III, Horváth IV, Buchnitz I, Kertész, Schweng.

    A játék a kétnapos eső ellenére — az egyik sarkot kivéve — teljesen kifogástalan talajon folyt le és az utolsó negyedóráig érdekes és izgalmas lefolyásu volt. Külön ki kell emelnünk, hogy Schiessler bíró hiba nélkül, kifogástalanul vezette a mérkőzést.

    BTC kezd
    széllel szemben, de támadása Kertész offszeidjén elakad. Geschlecht luftja a következő percben Vaczekot engedi szóhoz jutni, de Orbán idejében leszereli. A szél által segített Zugló fölénye lassan kidomborodik és ez csaknem az egész félidőn keresztül állandósul. A BTC halfsorának absolut rossz támadójátéka következtében még csak nem is tud veszélyes lenni, amikor a 8. percben Borsányi váratlan éles 35 méteres lövését Drahos csak kornerre mentheti.
    A sarokrugást Drahos ismét kornerre menti és ebből Juhász felszabadít. Zugló erélyes támadással felel és Kittl támadásából a labdát a bizonytalan Buday kiejti, a ráfutó Neumayer azonban elesik és a labda kapu mellé jut. Buchnitz II hendszéből Sefcsik csavart szabadrugása kapu mellé kerül.
    A 13. percben Schweng szép kornerét Drahos kiejti, de rávetéssel ujra elfogja. A BTC belső triója szép kombinatív játékkal áttör Zugló védelmén , Buchnitz I-et Blaskó a lövés pillanatában leszereli. Hasonló sorsra jut a labdával tétovázó Horváth III is.
    A 22. percben Buchnitz I, remek kiadásával Schweng lefut, de rossz beadását Blaskó a mezőnybe továbbítja. A BTC még egy erőtlen támadással próbálkozik, amelyet Blaskó szerel és ettől kezdve Zugló nyomasztó fölénybe kerül, amely csak
    a 32 percben hoz eredményt számára, amikor Sefcsik váratlan leadását Kittl ép oly váratlanul hosszú lövéssel góllá értékesíti. (1:0).
    Budaynak a gólt védenie kellett volna. Egyedüli mentsége, hogy az előtte állók zavarták munkájában. A félidő hátralévő része Zugló erős fölénye jegyében telik le, de két korneren kívül eredményt elérni nem tud.
    Helycsere után
    a Zugló erős támadása nyitja meg a játékot, amelyből Sefcsik kitörését Gruber II az ötös vonalon taccsra szereli. Borsányi szabadrugása veszélyes helyzetbe sodorja Zugló kapuját, de három eredménytelen korneren kívül nem tud eredményt elérni.
    A széllel hátban játszó BTC most átveszi Zugló első félidőbeli szerepét és mintha kicserélték volna a csapatot, olyan lelkes és amellett észszerű játékkal lepi meg a Zuglót. Minden pillanatban esedékes a kiegyenlítés. Kertész—Buchnitz I szép kombinációjából az utóbbi szép lövését, azután pedig Horváth IV labdáját Drahos védi.
    Borsányi brilliáns játékával minduntalan frontba dobja szárnyát, de a tehetetlen Horváth III gyenge játékán megtörik minden igyekezete. A BTC védelme is előrehuzódik a fölény hatása alatt, amikor a szemfüles Vaczek faképnél hagyja a BTC egész védelmét, éles lövését Buday ép a gólvonalon fogja.
    A BTC továbbra is fölényben marad, de Horváth III. ideális helyzetben laposan gyengén centerez és a labdát Blaskó elfogja. Buchnitz I. kapu mellé küldött lövése után a
    20. percben Vaczek megismétli előbbi bravurját, feltartózhatatlanul lefut, beadását Sefcsik elfogja és a talpával közelről a sarokba nyomja (2 : 0).
    Borsányi most helyet cserél Horváth IV.-el de mintha a fátum üldözné a piros-fehérek akcióit, rendre hibázzák a legkedvezőbb helyzeteket. Annál veszélyesebb ismét Vaczek támadása, aki kijátssza Gruber II.-et és Orbánt, egész az ötös sarkáig fut be , innen küldött lövését Buday védi.
    A 30. percben Gruber II. faultja néhány percre harcképtelenné teszi Kittlt, akit kivisznek a pályáról, de csakhamar visszatér.
    A BTC további támadásai során a 33. percben Borsányi precíz szabadrugását közvetlen kapu előtt Buchnitz I. és Schweng elhibázzák. A BTC balszárny ügyes kombinációjából Buchnitz I. jut kedvező helyzetbe, de közelről küldött helyezett lövését Drahos ügyesen fogja. Ezután visszaesik a BTC. Gruber II faultolja a kitörni akaró Kittlt,
    Kittl 18 méteres szabadrugását a 43 percben Buday esetlen módon kiejti, Sefcsik ráfut és a labdát az üres kapuba helyez (3 :0). Ezután a BTC már megadja magát sorsának. Amikor két perc mulva a bíró lefujja a mérkőzést, a zuglóiak törzsközönsége vállán viszi ki Vaczeket és Sefcsiket a mérkőzés két hősét.

    Sporthirlap, 1925. május 4.