magyarfutball.hu

MTK - VAC 6 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 17. forduló
referee : Iváncsics Mihály
attendance:
  1. Sporthírlap: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.17, 18:09
    MTK—VAC 6:0 (1:0)

    — Orth a balösszekötő posztján. négy gólt lőtt.

    MITK:
    Kropacsek— Mandl, Senkey I. -Kertész II., Nadler, Nyul II. - Braun, Molnár, Opata, Orh, Jeny. VAC: Fischer— Grosz II., Lébi— Havas, Weisz, Hermann— Engl I., Haár, Boros, Breuer, Jocke.

    — Hungária uti pálya. — 6000 néző. — Biró: Ivancsics Mihály.

    A VAC-é a kezdés joga

    Csatársora pillanatok alatt az MTK kapuja előtt terem, de Boross labdája a gól fölött süvít el. A kék-fehérek revánslátogatása annyira megzavarja Grosz II-őt, hogy tulerősen adja hátra a labdát Fischernek, amelyet utóbbi csak korner árán bir elfogni. Braun jól irányított kornerét Fischer kiejti, az akció azonban Nadler tul magas lövésével fejeződik be. Jocke támadását korner árán távolítja el Senkey (10. p.) Fischer góljából kirohanva elvetéssel védi a labdát, de ugyanabban a pillanatban ér oda Opata is, aki véletlenül belerug Fischer fejébe. Baj szerencsére nem történt és Fischer, egy percnyi aléltság után frissebben és ötletesebben mozog, mint az incidens előtt. Erre csakhamar alkalma is nyílik, mert Opatának huszonöt méterről remekül ivelt labdáját bravurosan korner árán menti ( 14. p.), majd a korner is az ő kezében akad meg. Orth közeli lövése szintén Fischer zsákmánya lesz, majd Engl rohan le a labdával, azonban ahelyett, hogy akcióját folytatná, Mandlba belerug. Mandl szabadrugása nem sikerül, a labda az MTK gólja előtt két lépésnyire álló Borosshoz kerül, aki gyengéden Kropacsekhez gurítja (18. p.). Molnár szabadrugását ismét Fischer tartja fel. Jeny centerét Molnár fejeli, de Fischer ment. Grosz II. ujabb kornert hibáz, Braun szép beadását azonban Orth agyonplasszírozza (25. p.). A VAC kapuja állandó ostrom alatt áll. Jeny remek beadását korner árán hárítja el a VAC védelme (35. p.). Orth pompás gólhelyzetet szerez Braunnak, aki három lépésről a gól fölé továbbítja a labdát. Lébi kornert hibáz 37. p.), míg Braun husz méterről irányított bombalövését Fischer fényes bravurral menti. A 42-ik percben végre megtörik a jég. Braun centerét Opata áttolja Orthhoz, aki nyolc lépésről a balsarokba menthetetlen gólt lő. Fischer azontul sem pihenhet, mert Nadler, majd Molnár lövéseit kell védenie.

    Helycsere után

    A VAC két összekötő csatárát felcseréli. Ez sem használ azonban, mert a száraz térfélen játszó MTK csatársor teljes fölénybe kerül, míg a VAC védelme és halfsora fokozatosan ellankad, majd teljesen visszaesik. A kék-fehérek kornere eredménytelen (3. p.), Orth négy lépésről ismét tulplasszíroz, amig Opata közeli erős lövését Fischer fogja. Az MTK következő támadását korner árán hárítja el Grosz II.
    Braun beadott kornerét Opata lövi a kapura, de Fischer kiejti a labdát, amelyet a résen álló Orth rendeltetési helyére juttat (12 p.)
    Nadler lövése Fischert foglalkoztatja,
    utána Jeny vezet támadást és centerét Opata a gólba fejeli. (18 p.)
    Fischer a gólt annál kevésbbé menthette, mert éppen a földről tápászkodott fel. Molnár remek lövését Fischer védi.
    A 23-ik percben Kertész II. szökteti Opatát, aki Orthnak engedi át a labdát, amely a másik pillanatban már a kapu jobb sarkában ficánkol Fischer már tulkésőn vetette magát a labda után. Molnár a 26-ik percben bravurosan áttör a VAC védelmen, a kapuból kirohanó Fischer azonban ment a 28-ik percben. Jocke Kertész TI. combja helyett a saját lábát találja el, ugy hogy lesántul és kiáll. Opata és Braun éles lövései Fischer kezében akadnak meg, míg Orth labdája az üres kapu elött a gólfára pattan. A 31-ik percben Kropacseknek is akad munkája, majd Jeny rohan le a félvonalon, de Fischer góljából kirohanva megakasztja a támadást.
    A 41-ik percben Molnár szökteti Orthot, aki közvetlen közelről az ötödik gólt plasszírozza, amelyet Fischer ismét kirohanással próbál menteni. A 44-ik percben ujabb gólt lőhetne Orth, de Molnárnak engedi át a dicsőséget, aki azonban hibáz. Az utolsó percben Mandl Jenyt szökteti, akinek centerét Molnár egy méterről a hatodik góllá értékesíti.

    Sporthirlap, 1924. március 3.