magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Zuglói VII. Ker. AC 3 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 20. forduló
referee : Kann Ferenc
attendance:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.29, 18:39
    A Zugló nagyszerűen kezdett, de a 11-es után letört.

    NSC-Zugló VII. ker. AC 3 : 0 (1: 0)

    Üllői-uti pálya. — Bíró: Kann Ferenc.

    NSC: Gallowich — Havas, Török — Ruck, Tímár, Weinberger — Rémay III, Volentik, Rémay II, Spitz, László. —
    Zugló III. ker. AC: Drahos — Blaskó, Polacsek — Dobrev, Pálffy, Ellinger - Vacek, Kittl, Sefcsik, Pollák, Neumayer.

    NSC kezd,
    de a Zugló azonnal vehemens offenzivába lép s már az első percben veszélyes szabadrugással és kornerral fenyeget. Rövid idő mulva Gallowich Sefcsiknek egy éles lövését kornerre tolja, majd Dobrev szép sarkos lövése foglalkoztatja a jól diszponált Gallowichot. Zugló vehemes támadásai egy pillanatra sem enyhülnek s teljesen kapujához szorítja a Nemzetieket. Egy téves korner ujra veszélyes helyzetet teremt az NSC kapuja előtt, de Pálfy tisztáz A 8. percben Rémay II. helyet cserél Volentikkal, de pillanatnyilag ez sem használ az eredményesség szempontjából, mert Zugló fedezetsora és közvetlen védelme erélyesen meggátol minden felszabadulási kísérletet. Zugló csatársora erélyesen és szépen kombinál, de amint a 16-oshoz érnek, elvesztik nyugalmukat s a kigondolt kombináció befejezéséhez nincsen meg a kellő áttekintésük. Sefcsik, majd Kittl szép egyéni támadását Havas mintaszerű szereléssel teszi ártalmatlanná, azután Pollák és Sefcsik veszélyes lövését védi nagy bravurral Gallowich. Zugló meg-megujuló támadásait nem kiséri szerencse, bár minden percben gól várható. A 31. percben Ruck összefejel Pollákkal s kiáll, de pár perc mulva visszatér. Ekkor Zugló enged az erős iramból, amikor az NSC megy ellentámadásba, amikor is szembetűnően kiütközik az NSC finomabb technikai képzettsége. Rémay III és Spitz többszöri kísérletei azonban nem járnak sikerrel, mert mindketten különös figyelemmel őrködnek a Zugló bekkjei. Spitzet a kitörni készülő Blaskó elvágja, de a bíró jóakaratúlag elnézi. A 41. percben Spitz ügyesen kiugrik a bekkek közt, Blaskó a 16-oson belül oldalról ráunt, lábára lép és karjával nagyot lódít rajta. A bíró 11-est ítél, amelyet Rémay II szépen helyezve góllá értékesít (1: 0). Az utolsó percekben ismét Zugló támad, de Havas és Gallowich résen állnak,
    Szünet után
    váratlanul az NSC kerekedik felül és egymás után vezet Rémay III révén formás támadásokat. A második percben parázs helyzet alakul ki Zugló kapuja előtt: Drahos elvetéssel fog labdát, ketten is nyomják, de sikerül a labdát a mezőnybe juttatni. A 6. percben Rémay II gyönyörű lövését Drahos nehezen védi. Az NSC mind erőteljesebb offenzívája nagy fölénynyé alakul ki, ugyhogy Zugló teljesen védekezésre rendezkedik be. A 21. percben Dobrev durván beleugrik Spitzbe, amiért a bíró kiállítja.
    A 23. percben Volentik egyedül megfut, zavartalanul jut a 16-osig, ahonnan könnyű labdát küld a kapura, amelyet Drahos oly ügyetlenül fog, hogy testéről felső hálót ér (2: 0).
    A gól után Zugló veszélyes támadásokat vezet, nagy kavarodás támad az NSC kapu előtt. Sefcsiknek egy labdája Ruckot érintve, csaknem gólt hoz, de Gallowich pompásan paríroz. A 29. percben Spitz félpályán kitör, Blaskó minthogy szerelni nem tudja, hátulról a derekát kapja el.
    A 34. percben Spitz Blaskóval egyedül szemben állva, ügyes cselezés után mintegy tíz méterről helyezett, de védhető szép gólt lő (3:0).
    Az NSC támadásai tovább tartanak, Zugló ereje egyre jobban lankad, végül is teljesen összeroppan. A 39. percben Pollák alaposan belerug Spitzbe, amiért a biró ujabb 11-est ítél Zugló ellen. A 11-est Volentik lövi, de a kapust helyettesítő Kittl kornerre véd. A 41. percben Pollák ismét megrugja Spitzet, mire a bíró őt is kiállítja. A Rémay testvérek szép támadása ujabb veszélyt jelent Zugló kapujára, de a közvetlen védelem nagy elszántsággal védekezik. A Nemzetiek nagy fölényében ér véget a mérkőzés.

    Sporthirlap, 1925. április 27.