magyarfutball.hu

Zuglói VII. Ker. AC - Nemzeti SC 0 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 10. forduló
referee : Szeiff Aladár
attendance:
  1. Sporthírlap: 2.000
  2. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.15, 18:53
    NSC - Zugló VII. ker. AC 2:0 (0:0)

    Millenáris pálya. — 2000 néző. — Bíró: Szeiff Aladár.
    A nagyobb technikai készültség csak nehéz küzdelem árán gyűrte le az erősebb fizikumot
    NSC: Gallowich— Havas, Török— Somogyi, Tímár, Weinberger— Rémay III., Rémay II., Nau, Spitz, Bellák. —
    Zugló: Nyerges— Maszlonka, Blaskó— Juhász, Pálffy, Ellinger— Sefcsik, Kittl, Pollák, Vaczek, Neumayer.

    Zugló kezd
    s azonnal támadóan lép fel. A 4. percben Pollák könnyű labdáját Gallowich kornerre ejti. Az 5. percben Pollák szökteti Kittlt, akinek közelről leadott éles lövését Gallowich kornerre védi. Tíz percnyi érdektelen középjáték után Spitz élesen a kapu mellé lő. A 16. percben Neumayer rövid offszeidról startolva lefut, de beadására késnek a belsők. A 17. percben Neumayer támadása kornert hoz. A 25. percben Neumayer a kapu mellé lő. A 26. percben Bellák elgáncsolásáért a 16-os vonalról szabadrugás, amelyből Rémay II a kapu fölé fejel. A 28. percben Havas szabadrugását Nyerges biztosan fogja. A 30. percben Havast Vaczek megrugja, ugy hogy kiviszik a pályáról. A 39. percben Sefcsiket csak az utolsó pillanatban tudják leszerelni. A 40. percben Rémay III lefutja az egész védelmet, de közvetlen közelről a halálos nyugalommal álló Nyerges kezébe plasziroz. A 44. percben Török könnyelműsködése miatt Sefcsik lefut, éles közeli lövését azonban Gallowich bravurosan védi.
    A második félidőt
    az NSC támadása vezeti be. A 2. percben Rémay III lefutja ismét az egész védelmet, de megismételvén az első félidőbeli jelenetet, ismét Nyerges kezébe plasziroz. A 6. percben Sefcsik lövését Gallowich védi, kiüti eléje, ámde beadására a belsők elkésnek. Rémay III magas beadását Nyerges fogja. Neumayer kiszökését Gallowich kifutással parírozza. A 11. percben Sefcsik lövése a kapu mellé megy. A 12. percben esik az NSC első gólja.
    Spitz nagyszerűen lefut a balszélső helyén, beadása előbb Rémay III-hoz kerül, ez a középre gurítja a labdát a tisztán álló Rémay II-höz, aki közvetlen közelről védhetetlen gólt plaszíroz (1:0).
    A 14. percben Zugló kornert ér el, miközben Rémay II a fejére esik és tíz percre kiállni kényszerül. A 19. percben Ellinger hosszu lövése a kapu fölé megy. A 20. percben Pollák támadását Weinberger kornerre szereli. A 27. percben Weinberger 20 méterrel a kapu elött összefejel Vaczekkal, aki eltöri az orrcsontját, miközben Neumayer kapja a labdát, lefut, de néhány méterre a kaputól Török szabálytalanul akasztja meg, mire a bíró 11-est itél. A 11-est Pollák a balsarokba plaszirozó, de a jól helyezkedő Gallowich a labdát kornerra tolja.
    A 31. percben Sefcsik gólnak látszó kiszökését Gallowich kifutással nagyszerűen parírozza. A 34. percben Spitz és Bellák lövései jutnak a kapu mellé és fölé. A 41. percben Rémay III a kapu mellé lő. A 45. percben rugja az NSC a második gólt.
    Spitz bravuros áttöréssel kiszökik a hátvédek között és igen nehéz helyzetből a kapu ellen-
    kező sarkába irányított éles lapos lövéssel védhetetlen gólt szerez (2:0)
    A sérülések miatt két perccel meghosszabbított időben Rémay III-t először csak gánccsal tudják megakasztani a 16-os vonalon, majd következő támadása kornert is hoz a jól irányított labdára azonban nem helyezkednek jól az NSC csatárok, s így nem tudják azt értékesíteni.
    Vaczek különben a második félidőben összeütközve Weinbergerrel, orrcsontját törte s a Zsidókórházban kötözték be.

    Sporthirlap, 1924. december 1.
     
  2. avatar: heimo