magyarfutball.hu

VAC - Budapesti TC 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 17. forduló
referee : Schiller Gyula
attendance:
  1. Sporthírlap: 600
  2. nela: 12.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.26, 21:52
    Fischer feltűnően hibás védése két ponthoz juttatta a BTC-t a VAC elleni bajnoki mérkőzésében.

    BTC-VAC 1:0 (1:0).

    — Hungária-uti pálya. 600 néző. —: Bíró: Schiller Gyula.—

    BTC : Palcsek— Horváth IV, Gruber I — Borsányi, Buchnitz II, Gruber II— Haja, Horváth III, Buchnitz I, Kertész,Hanthy. —
    VAC: Fischer— Grosz II, Singer— Móra, Grünblatt, Havas — Klopfer,
    Engl II, Boros, Jocke, Lébi.

    A BTC kezdi a játékot
    széllel szemben. A VAC Singer nélkül játszik. Az első percekben váltakozó, nívótlan csapkodás folyik. A 7. percben van egy valamirevaló akció, amikor Jocke lövését Palcsek biztosan fogja. Egy perc mulva beáll Singer s így teljes lesz a vívók csapata. Továbbra is sivár a küzdelem, a VAC némi fölényével. A 14. percben Boros szökteti Klopfert, akinek pontos centeréből Jocke magasan a kapura fejel; Palcsek kiüti a labdát, amelyet Gruber 1. a mezőnybe továbbít. A VAC egyetlen, igazi gólhelyzete. A 16. percben Móra orrheggyel a kapu fölé lő, majd Boros szép labdája kapu mellé kerül.
    A 21. percben a piros-fehérek erélytelen támadást vezetnek, amelyet Singer könnyen tisztáz. A 26. percben Engl II a 16-oson jó helyzetből nem lő, ehelyett lepasszolja a labdát az offszájdon álló Jockenak, akit a bíró természetesen lefütyül. A 27. percben a VAC eredménytelen kornert ér el. Ezután a BTC támad, de előbb Buchnitz I-et Grosz II leszereli, majd Horváth III rugja, a labdát Groszba. Az iram változatlanul lanyha.
    A 37. percben Borsányi a 16-oson belül hendszet vét, de a bíró nem veszi észre. Fél perc mulva Boros szép lövését Palcsek fogja.
    A 38. percben esik a BTC gólja. Buchnitz I passzából Horváth III mintegy husz méterről orrheggyel kapura lő , a labda Fischer előtt földet ér, mire Fischer nem tudni mi okból, dobja magát és a labda teste fölött a kapu közepén hálót ér. (1:0.)
    A BTC tovább támad, eredménytelenül. A 43. percben a VAC kornrt ér el, amelynél Móra lyukat rug.
    Helycsere után
    a BTC vezeti az első támadást, de Hanthy centere a kapu mögé kerül. A 6. percben Lébi centerét Boros fejjel továbbítja a kapura, de Borsányi a mezőnybe rugja a labdát. A VAC továbbra is a BTC-kapu előtt tanyázik, de a piros-fehér védelem minden akciót szétrombol. A 11. percben Hanthy lapos centerét Fischer fogja, majd pár perc múlva Palcsek parírozza Boros fejesét. A mérkőzés kezdélénkülni is.
    A BTC frontba jön , Hanthy átjut a hibázó Groszon, centerét azonban Singer a mezőnybe fejeli. A 21. percben Hanthy egyetlen jó lövése kapu fölött halad el, rövid idő múlva pedig Horváth III lő a kapu mellé. Ezután ismét színtelen játék folyik, némi BTC fölénnyel. A 34. percben Buchnitz I. oldalról a kapu fölé lő, majd két perc mulva a VAC ér el eredménytelen kornert. A játék végleg ellaposodik. A 43. percben Singer elvágja a kitörő Horváth III-at, a huszméteres szabadrugást Borsányi a kapu mellé küldi és ezzel véget is ér a mérkőzés, a közönség nagy megkönnyebbülésére.

    Sporthirlap, 1925. március 28.