magyarfutball.hu

Zuglói VII. Ker. AC - VAC 1 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 6. forduló
referee : Schiller Gyula
attendance:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: -
  3. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.07, 13:50
    VAC-Zugló VII. ker. AC 2:1 (0:1)

    Üllői-uti pálya. Biró: Schiller Gyula
    A kilenc emberrel is szívósan védekező Zuglót csak a játékidő letelte után rugott góljával tudta legyőzni a VAC
    VAC : Fischer— Gross II., Singer— Grünblatt, Havas, Herrmann— Haar, Löwy, Boross, Léby, Jocke. Zugló VII. ker. AC: Nyerges—Juhász, Blaskó— Pollák, Pálffy, Ellinger—Dobó, Sefcsik, Kittl, Vaczek, Neumayer.

    Kezdés után
    azonnal a zuglói csapat kerül frontba és Neumayer lefutása már az első percben veszélyes helyzetet teremt a VAC kapuja előtt. Neumayer azonban a biztos gólnak látszó helyzetből a kapu mellé lő. Most egymást követik a váltakozó támadások.
    A 10-ik percben Dobó lefutása pompásan sikerül, szépen centerezett labdáját Sefcsik védhetetlenül a VAC hálójába juttatja (0:1).
    A váratlan eredmény egészen megzavarja a VAC csapatát, támadásaikból hiányzik a meggondolt tervszerűség, míg a kapu elé kerülve egészen kapkodóvá válik a játékuk. A Zugló amellett, hogy minden erővel védi a kapuját, az offenzivát sem hanyagolja el.
    A 25-ik percben Neumayer kicselezi az egész VAC védelmet és tiszta helyzetből 15 méterről élesen a kapu mellé lő. A VAC összeszedi magát és a belső csatárok összjátéka előre jut, de a 27-ik percben Boross 20 méterről a kapu mellé lő. A 29-ik és 30-ik percben két, Zugló javára megítélt szabadrugásból a lila-fehér csatárok előre dolgozzák magukat, ugy hogy Gross II a kornervonal közelében taccsra ment. A taccs bedobása után rövid passzjáték, a labda Sefcsikhez kerül, akinek kapásból leadott süvítő lövését Fischer elvetéssel kornerre menti, amely azonban eredménytelen marad. A 33. percben VAC-támadás, mely alatt Juhász összefut Havassal és azt megrugja, amiért a biró kiállítja. Helyére Sefcsik megy hátra bekknek, de tiz emberrel és csonka csatársorral dolgozó lelkes zuglói csapat állandó fölényben marad a félidő végéig, amely fölényt csak két VAC-lefutás szakít meg. A második lefutás alkalmával a Haar-Löwy szárny támadásából kornert ér el a VAC, amely azonban eredménytelen marad, ami után a bíró lefujja a félidőt.
    Ujrakezdés után
    VAC támadással indul a játék, amely lejut a kapuig, de Boross kapu fölé lő. Ezután rögtön a zuglói csapat kerül frontba és a 4-ik percben Neumayer lefutása ad erős dolgot Singernek. A 6-ik percben offszájd címén akaszt meg egy támadást Schiller. Röviddel ezután a szorosan felzárkózó fedezetekkel megerősített VAC csatársor indul támadásra, és a 8-ik percben a szorongatott zuglói védelem kornerre ment. A korner eredménytelen, de a mezőny a zuglói kapu előtt lévő 16-os vonalon belül tömörül. Igen veszedelmes helyzet, amelyet Nyerges ment azzal, hogy kiszalad a kapuból és a labdát meszszire kiöklözi. A 10-ik percben Haar—Löwy szárny intézett támadást, Haar hendszet vét, Schiller lefujja, de Zugló ellen ítél szabadrugást. Míg a zuglói játékosok és a határbitó protestálnak, Boros nyugodtan lesétál a labdával és miután egyedül Nyergessel áll szemközt és senki sem zavarja, a labdát a gólba küldi. A bíró gólt fütyül, a VAC játékosai örömükben csókolódznak. A labdát kezdéshez a középre állítják. A közönség tomboló tüntetése és a határbíróval folytatott ingerült vita után végre Schiller nem adja meg a gólt.
    Először feldobja a labdát, majd végül a VAC ellen ítélt szabadrugás után ujra megindul a játék. A rendőrség közben eltávolítja a pálya szélén ágáló civileket, akik a bírót szidalmazzák. A mérkőzés további folyamán állandó tüntetések a bíró ellen, akinek ténykedéseit a közönség füttyel és nevetéssel, a játékosok konsternálva fogadják.
    Most már nyilvánvalóan nyomja a zuglói csapatot. A 13-ik percben Boross szökteti a balszárnyat, de Sefcsik nagyszerűen szerel. Erős, ideges, kapkodó játék. A 16-ik percben Zugló ellen megítélt szabadrugást Boross lövi, Nyerges kiüti. VAC támadás közben hendszert vét Léby, de a bíró továbbot int.
    Erős, hullámzó játék, amelyet minduntalan megszakít a bírói síp. Felváltva ítél szabadrugásokat. A 25-ik percben Neumayer lefutását az egyik VAC védőjátékos kézzel akadályozza meg, átfogva őt. Neumayer kapálódzva ki akarja magát szabadítani. A bíró lefujja és a VAC ellen szabadrugást ítél, de Neumayert kiállítja. Hihetetlenül drámaivá fokozódik a játék. A szintén tulizgatott VAC játékosok ötletszerűen csapkodva nem tudnak eredményt elérni az elkeseredetten védekező kilenc zuglói játékos ellen. Közben Pollák görcsöt kap és a zuglóiak csak nyolcan maradnak. Minden hiába. Holics, a zuglóiak trénere, a pálya szélén masszírozza Pollákot, aki hamarosan ujra beáll és rögtön lefutva, a 32-ik percben kornert ér el a Zugló javára, amelyet azonban a Dobó kapu mögé lő. Erős Zugló támadások, miközben a közönség Schiller ellen tüntet. A 44. perc elmultával Zugló egy pillaratra visszaesik.
    Boros áttör, lövését Nyerges fogja, te kiejti és a labdára startoló Haar kiegyenlít.
    Még egy Zugló lefutás. Majd folytonos VAC támadások. A 48-ik percben végre Boros négy zuglói játékost kicselezve, a felső kapuléc alá helyezett lövéssel megszerzi a győztes gólt, amely után nemsokára megszólal a viharos lefolyásu meccs végét jelző bírói síp.

    Sporthirlap, 1924. október 27.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.28, 10:51
    VAC—Zugló 2:1 (0:1)
    Üllői-ut. Biró: Schiller.
    VAC: Fischer-—Grosz II., Singer, —Grünblatt, Havas, Hermann— Haar, Lövy, Boross, Lébi, Jocke.
    Zugló: Nyerges—Juhász, Blaskó —Pollák, Pálffy, Ellinger—Dobó, Sefcsik, Kittl, Vaczek, Neumayer.

    0:1 Sefcsik (16 p.)
    Kiállítva: Juhász (32 p.)
    Kiállítva: Neumayer (69 p.)
    1:1 Haar (88 p.)
    2:1 Boross (91 p.)
    Nemzeti Sport, 1924.10.27.