magyarfutball.hu

VAC - Zuglói VII. Ker. AC 2 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 15. forduló
referee : Schissler József
attendance:
  1. Sporthírlap: 1.000
  2. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.24, 22:35 (szerk.: 2022.06.24, 22:45)
    A kétszer is vezetéshez jutott VAC-ot Grosz II öngólja ütötte el a győzelemtől

    VAC—Zugló VII. ker. AC 2:2 (1:1)

    Lóversenytéri pálya. —1000 néző. — Bíró: Schissler József.

    VAC: Fischer— Grosz II., Singer— Jakobovics, Grünblatt, Havas— Haár, Engl II, Boros, Jocke, Klopfer. —
    Zugló: Nyerges— Juhász, Blaskó— Pollák, Pálffy, Ellinger— Vaczek, Kittl, Sefcsik, Kozma, Neumayer.

    A VAC kezd,
    de Klopfert Pollák leszereli, frontba dobja a csatársorát, de Neumayert Jakobovics akadályozza meg a támadás keresztülvitelében. A játék lanyha, a zuglói balszárny két akciója a kapu mellé kerül. Ezután a Zugló erősít és Fischernek két ízben kell kifutással menteni. Ekkor mintha a VAC is nagyobb elánnal feküdne bele a játékba, felnyomul és Jocke szép lövése alig valamivel a léc fölött süvít el. A játék változatos lesz. Neumayer a kapu mellé lő, Boros Nyerges kezébe fejel. Zugló két támadása a kapu mellé kerül, Haárt pedig Blaskó szereli. A 12. percben Singer szabadrugását Nyerges kiejti, de a ráfutó Boros elől ismét elfogja, Boros jó labdáját Haár kiengedi. Sefcsik éles szabadrugása hajszálnyira a kapu fölött röpül el. Kozma Neumayerhez passzol, akinek gyenge lövését Fischer védi. A Zugló balszárny támadását szerelik, a VAC akcióját Nyerges teszi ártalmatlanná.
    A 22. percben Klopfer szép lefutás után okosan beadja a labdát, Engl II rástartol és két méterről a balsarokba váratlan gólt lő (1:0).
    Az eredmény fellelkesül a VAC-ot és tovább támad, de ujabb eredményt elérni nem tud. Ezután a Zugló jön frontba, Kozma labdáját azonban Sefcsik elől Fischer kiöklözi Vaczek lapos beadását Singer átengedi, majdnem gól, de Fischer elvetéssel kivédi, Haár leadását a belsők elhibázzák, Klopferét pedig Nyerges fogja. Egyideig mezőnyjáték folyik, Singer lapos szabadrugása a kapu mellé kerül. A kapurugás után a Zugló jobbszáma lefut és
    a 39. percben Vaczek jó beadását Kittl élesen a hálóba rugja (1:1)
    Az utolsó percekben a Zugló támad, de ez korneren kívül egyéb eredményt nem tud elérni.
    Szünet után
    a Zugló azonnal támad, kitől labdáját azonban Fischer védi. Haar szép beadását Boros elrontja. Az 5. percben Neumayert Grosz II. szépen szereli. Ezután váltakozó támadásokkal telik el egy negyedóra.
    A 14. percben Boros dribling után Engl II.-hoz passzolja a labdát, akinek lapos saroklövésével ismét a VAC ragadja magához a vezetést (2:1).
    A gól után Zugló támadásnál Grosz II. egy fejesét — amely ugy látszott, hogy a karját is érintette — a bíró lefujja, de a határbíró megkérdezése után nem itél tizenegyest, hanem feldobja a labdát. Most a Zugló nagy erővel fekszik bele a játékba és fölénybe is kerül. Kittl egyik lövését azonban Fischer kivédi, a másik pedig a kapu fölé jut.
    A 19. percben Grosz II. elött Jakobovics driblizik, majd hátraadja a labdát Sefcsik elé, aki már tisztán áll a kapuval szemben. Ekkor Grosz II. elrugja előle a labdát, amely az elvetődő meglepett Fischer alatt belső kapufát ér és a hálóba pattan (2:2).
    A zuglóiak tovább támadnak, de csak egy kornert érnek el, majd lanyhul a tempó és a VAC csatársora is felnyomul Haar helyet cserél Engl II-vel, de a puha csatársor nem tud eredményt elérni. Ugy látszik, hogy mindkét csapat belenyugszik az eredménybe és érdeknélküli mezőnyjáték folyik csaknem a mérkőzés végéig. A 40. percben a Zugló egy eredménytelen kornert ér el, amely után még a VAC vezet néhány támadást és véget is ér a mérkőzés.

    Sporthirlap, 1925. március 9.