magyarfutball.hu

BEAC - Kispesti AC 0 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 4. forduló
referee : Vértes Imre
attendance:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.03, 23:51
    KAC-BEAC 2:0 (1:0)
    Lágymányosi pálya. — 1500 néző. — Biró: Vértes Imre.
    A BEAC ismét védelmi hibák miatt veszített.
    KAC: Varga — Saguly, Dudás — Gyurkovics, Beck, Budai — Gresch, Bene, Fürstner, Ölvedy, Gulyás. —
    BEAC: Fábián— Kotraschek, Boór— Pesovnik, Sághy, Kvasz— Pluhár, Kertész, Reinhardt, Erhardt, Marczinkó.

    A KAC kezd
    nappal szemben és rövid időn át lanyha iramu mezőnyjáték folyik. Majd némi KAC fölény alakul ki, de egy eredménytelen korneron kívül más eredményt elérni nem tud. A BEAC egy sorozat taccsbedobás után feljut a KAC kapujáig. Sághy lövése azonban a tömörülő védelemről Erhardt elé pattan, akinek lövése kapu mellett süvít el. változatos játék után a 13-ik percben
    Gyurkovics a félpályánál Fürstnerhez passzol, az szökteti Ölvedyt, aki a hibázó Pesovnik és Kotraschek mellett kiugrik és 18 méterről magas, védhető lövést küld a kapura, amely a lassu Fábián hibájából a hálóba jut. (1:0.)
    A 25. percben Kvasz gyengén hátraadott labdájára Fábián kifut, a jobban startoló Gresch azonban előbb éri el és a kapusnak rugja. A visszapattanó labdát Bene a gólba gurítja, de a bíró az offszájdon maradt Gresch miatt szabadrugást itél.
    Az utolsó előtti percben a REAC-nak nagyszerű alkalma van a kiegyenlítésre- Reinhardt gyönyörű hosszu szöktetésére Kertész ráfut és a kifutó Varga mellett eltolja a labdát, másodszor elérnie azonban nem sikerül és a labda hajszálnyira a kapu mellett tul jut a vonalon. A kapurugás után még Pluhár vezet támadást de a beadás után a bíró sípja a szünetet jelzi.

    Helycsere útán
    a BEAC azonnal támadóan lép fel és gyors egymásutánban keletkeznek a kitűnő helyzetek a góllövésre, de a belsők addig késlekednek, amíg le nem szerelik őket.
    A BEAC fölényét egy váratlan gól szakítja meg. A 11. percben egy hosszan előreadott labdát Kotraschek fog el a rástartoló Gulyás elől, azonban könnyelműen driblizni akar, Gulyás elveszi a labdát, lefutás után beadja és a tisztán álló Bene 15 méterről magas lövéssel megszerzi a második gólt.
    A 15. percben Gulyás egyszerre rug a labdába Kotraschekkel, megrándul a bokája és egy percre kiviszik a pályáról. A 18. percben Kertész szökteti Pluhárt, akinek gyönyörű félmagas beadása a tisztán álló Reinhardt lábáról a kapu mellé kerül.
    A 41. percben Fürstner hosszu éles lövése alig néhány centiméterrel süvít el a kapu fölött. Az utolsó percek mezőnyjátékkal telnek el.

    Sporthirlap, 1924. október 13.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.28, 09:10
    KAC—BEAC 2:0 (1:0)
    BEAC-pálya. Bíró: Vértes.
    KAC: Varga — Saguly, Dudás — Gyurkovits, Beck, Buday —Gresch, Bene, Fürstner, Ölvedy, Gulyás.
    BEAC; Fábián — Kotraschek, Boór—Pesovnik, Sághy, Kvasz— Pluhár, Kertész, Reinhardt, Erhardt, Marczinkó.

    Góllövők:
    (1:0) Ölvedy (? p.)
    (2:0) Bene (? p.)
    Nemzeti Sport, 1924.10.13.